Na dúhovom pochode v Tel Avive boli desaťtisíce ľudí

NETKY.SK • 13 Jún 2014, 15:13 • 2 min
Na dúhovom pochode v Tel Avive boli desaťtisíce ľudí

JERUZALEM - Desaťtisíce pestro oblečených ľudí sa dnes v Tel Avive zúčastnili na každoročnom dúhovom pochode za práva homosexuálov (Pride parade), ktorý je najväčším podujatím svojho druhu na Blízkom východe.

slovakia

left justify in out

Tel Aviv je jedným z mále miest na Blízkom východe, kde sa ľudia rovnakého pohlavia môžu voľne držať za ruky a bozkávať na verejnosti, uviedla tlačová agentúra AP.

 

Mesto, považované za priateľské voči homosexuálom, sa stalo jednou z najobľúbenejších cestovateľských destinácií na svete - v príkrom kontraste so zvyškom regiónu.

 

Pochod sprevádzala hlasná hudba, ľudia tancovali a mávali dúhovými vlajkami. Otvorenosť Tel Avivu homosexuálom je v kontraste aj s neďaleko ležiacim Jeruzalemom, kde sú niektoré z najposvätnejších miest judaizmu, kresťanstva a islamu. V Jeruzaleme býva dúhový pochod v oveľa menšom rozsahu.

 

Homosexuáli neskrývane slúžia v izraelskej armáde, pôsobia v parlamente, mnohí z nich sú známymi umelcami a zabávačmi. Avšak lídri komunity homosexuálov hovoria, že Izrael musí ešte veľa urobiť pri presadzovaní rovnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies