Na druhý ročník zrazu karavanistov prišlo vyše 120 účastníkov

NETKY.SK • 5 Júl 2014, 18:52 • 2 min
Na druhý ročník zrazu karavanistov prišlo vyše 120 účastníkov

BOJNICE - Viac ako 120 účastníkov z celého Slovenska a Českej republiky, ktorí pricestovali v 33 karavanoch, sa zúčastňuje na 2. ročníku Zrazu karavanistov, ktorý od piatka do nedele (4.-6. 7.) prebieha v Bojniciach.

slovakia

left justify in out

"Viacerí karavanisti sa po roku do Bojníc opäť vrátili, pretože Bojnice patria medzi najvýhodnejšie miesta na takéto stretnutia v rámci bývalého Československa a možno aj v strednej Európe. Kemping sa totiž nachádza na ploche bývalého futbalového ihriska priamo pod Bojnickým zámkom, ktorý patrí medzi najväčšie atraktivity. Ale nie je to len zámok, napočítali sme, že priamo v Bojniciach alebo v blízkom okolí môžu účastníci navštíviť alebo si pozrieť 108 zaujímavostí a turistických unikátov," konštatoval hlavný organizátor podujatia Michal Bartko.
      

Podľa neho rozhodne tam patrí Múzeum praveku a Prepoštská jaskyňa, kde žili neandertálci, zoologická záhrada, bojnický park s približne 700-ročnou Lipou kráľa Mateja. Blízko sú tenisové kurty, minigolfový areál, termálne kúpalisko Čajka, liečivé Kúpele Bojnice a tiež okolitá krásna príroda. "A to všetko je pomerne blízko, všade sa karavanisti dostanú pohodlne peši alebo na bicykli. O svoje karavany ani osobné veci sa nemusia obávať, pretože kemping je strážený. Okrem toho je tu možnosť stravovania, k dispozícii sú dve vyvŕtané studne s pitnou vodou, ktorú ohrievame pomocou solárnych a fotovoltických panelov. Elektrickú energiu uchovávame vo výkonných batériách," dodal Bartko.
      

Karavaning je určitý životný štýl, tvrdia priaznivci tejto záľuby. Prináša slobodu cestovať, kde sa človeku zapáči, zotrvať na mieste koľko sa mu zapáči a pritom mať k dispozícii svoje obydlie na kolesách s určitým pohodlím. "Je to však aj o poznávaní historických a iných zaujímavostí, kultúrnych pamiatok, ktoré bežný človek bez karavanu nemá možnosť vidieť. Sú karavanisti, ktorí precestujú so svojím karavanom za rok šesť aj desaťtisíc kilometrov. Pravidelne chodievajú na dovolenky, najčastejšie k Jadranskému moru, ale vďaka podobným zrazom už dobre poznajú Slovensko aj Čechy. Okrem toho vytvorili sa partie kamarátov, ktorí si plánujú spoločné cesty," uzavrel hlavný organizátor, ktorý je takisto vášnivým karavanistom.
      

V budúcom roku pripravujú v Bojniciach medzinárodný zraz karavanistov. Preto začali aj rozširovať areál. Teraz má kemping niečo vyše hektára, a potom bude mať takmer raz toľko. Zmestí sa tam okolo 300 karavanov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona