Na doživotie v Rusku prvýkrát odsúdili drogového dílera

NETKY.SK • 22 December 2017, 06:00 • 2 min
Na doživotie v Rusku prvýkrát odsúdili drogového dílera

MOSKVA - Moskovský krajský súd vymeral vo štvrtok vôbec prvý doživotný trest v Rusku, a to drogovému dílerovi z Tadžikistanu Šeralimu Tabarovovi. S odvolaním sa na hovorkyňu súdu Nataliu Osipovovú o tom informovala agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

"Súd odsúdil Tabarova na doživotie v nápravnom zariadení s maximálnym stupňom stráženia," povedala Osipovová.

Hovorca kancelárie ruského generálneho prokurátora Alexander Kurennoj už skôr uviedol, že prokuratúra vôbec po prvý raz v dejinách Ruska žiadala o doživotný trest pre drogového dílera.

 

Tabarova odsúdili v prípade, v rámci ktorého bolo spolu s ním obžalovaných ďalších 14 Tadžikov zapojených do pokusu prepašovať a následne predávať v rokoch 2012-2015 v Rusku zhruba 700 kilogramov heroínu. Zvyšných Tadžikov odsúdili na tresty v rozmedzí od šesť do 25 rokov.

 

Tabarova ešte v roku 2003 odsúdil krajský súd v ruskom meste Penza na desaťročné väzenie za obchod s drogami. Dílera však na žiadosť Dušanbe vydali do Tadžikistanu. Po odsedení trestu Tabarov veľakrát opätovne navštívil Rusko na falošný pas. Stal sa lídrom zločineckej skupiny, ktorá do Ruska v kamiónoch s ovocím pašovala heroín z Afganistanu a Tadžikistanu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies