Na doživotie odsúdený Adamčo stojí pred súdom v novom procese

NETKY.SK • 22 September 2016, 14:54 • 2 min
Na doživotie odsúdený Adamčo stojí pred súdom v novom procese

BANSKÁ BYSTRICA – Na doživotie právoplatne odsúdený niekdajší boss zemplínskej zločineckej skupiny Branislav Adamčo sa dnes opäť postavil pred senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici, aby sa zodpovedal z viacerých trestných činov - vydierania, hrubého nátlaku či poškodzovania cudzej veci a tiež zločinu podplácania policajta za poskytovanie informácií, ešte z rokov 2004 až 2006.

slovakia

left justify in out

Hoci jeho stíhanie za tieto skutky bolo zastavené pre neúčelnosť, lebo v iných kauzách dostal už predtým doživotie, sám Adamčo trval na tom, aby sa uskutočnilo hlavné pojednávanie a vec prerokoval súd. "Som nevinný," zdôvodnil v úvode procesu Adamčo. Zo spáchania skutkov viní bývalých komplicov, ktorí za ne nie sú potrestaní.

 

Na ŠTS do Banskej Bystrice ho priviezla eskorta kukláčov z leopoldovskej väznice. So sebou mal hrubý zaraďovať listín a dokumentov i Trestný zákon, ktorými si v spontánnej výpovedi pomáhal pri argumentácii o svojej nevine. Poukazoval na údajné rozpory týkajúce sa začatia trestného stíhania, citoval zo starých výpovedí i súdnych zápisníc a prezentoval svoj "právny" názor na prerokúvanú vec, ktorý podložil citáciou paragrafov.

 

Keď sa začal vracať k prípadom, ktoré nesúvisia s predmetnou obžalobou, predseda senátu ho upozornil, že je v záujme všetkých, aby s časom narábali hospodárne. Pripomenul mu, že bude mať ešte príležitosť o tom hovoriť. Adamčo na to reagoval slovami: "Jediné, čo mám, je čas."

 

Adamčo nezostal nič dlžný svojej povesti sebavedomého odsúdeného, keď prokurátorovi Úradu špeciálnej prokuratúry adresoval slová, že si poriadne nenaštudoval spis. Na adresu predsedu senátu ŠTS zasa poznamenal, že ako sudca je voči nemu dlhodobo zaujatý. Námietku zaujatosti však tentoraz nevzniesol. Proces bude pokračovať 3. októbra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies