Na dovolenku sa toto leto chystá vyše 70 % Slovákov

NETKY.SK • 3 Jún 2014, 14:31 • 2 min
Na dovolenku sa toto leto chystá vyše 70 % Slovákov

BRATISLAVA - Na dovolenku sa toto leto chystá viac ako 70 % Slovákov, pričom väčšina z nich, až 61 %, ju plánuje stráviť v zahraničí.

slovakia

left justify in out

Traja z desiatich opýtaných si doprajú dve aj viac dovoleniek. Leto plánuje stráviť v práci necelých 30 % respondentov. Vyplýva to z prieskumu agentúry 2MUSE, ktorý vykonala pre Poisťovňu Poštovej banky na vzorke viac ako 500 respondentov.

 

V rámci destinácií je na prvom mieste Chorvátsko, kde chce stráviť dovolenku 40 % respondentov. Nasleduje Taliansko, kde sa chystá takmer 15 % Slovákov a Bulharsko, ktoré chce navštíviť 11 % respondentov. Väčšina opýtaných plánuje svoje dni voľna stráviť v rámci Európskej únie. Do Turecka, Egyptu či Tuniska sa vyberie približne 15 % našich dovolenkárov. Až osem z desiatich respondentov, ktorí chcú ísť na dovolenku, bude oddychovať pri mori. Dovolenku strávi primárne so svojou rodinou 51 % respondentov, s partnerom 33 % opýtaných. Osamote bude oddychovať len 1,6 % respondentov. 

 

Z prieskumu ďalej vyplýva, že finančný limit, ktorí sú ľudia ochotní minúť na letnú dovolenku, je do 600 eur na osobu. Táto suma predstavuje takmer čistý mesačný príjem Slováka za minulý rok. Viac ako tisíc eur obetuje na pobyt v zahraničí každý desiaty Slovák. Ako ďalej vyplýva z prieskumu, vyše 30 % Slovákov, ktorí sa chystajú na dovolenku, nerozmýšľa nad cestovným poistením.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona