Na dovolenke v Bulharsku sa tragicky utopila Češka

NETKY.SK • 14 Júl 2017, 19:22 • 2 min
Na dovolenke v Bulharsku sa tragicky utopila Češka

BURGAS - O tragickom úmrtí českej turistky v bulharskom letovisku Burgas na Slnečnom pobreží informoval dnes internetový server iDNES.cz, ako aj iné české elektronické médiá.

slovakia

left justify in out

V stredu sa na pláži utopila 61-ročná Češka, ktorej volanie síce počuli ľudia z pláže, ale napriek ich pomoci sa ju už nepodarilo oživiť. Podľa serveru, ktorý sa odvoláva na svedkov incidentu, prišli bulharskí záchranári na miesto až po urgenciách, a to až po viac ako polhodine.

 

Zástupca českého veľvyslanca v Bulharsku Jaroslav Kamas tiež potvrdil zlú úroveň miestnej zdravotníckej starostlivosti.

 

Podľa jeho slov bola zosnulá rodinnou priateľkou vietnamskej rodiny s viacerými deťmi a na dovolenke bola s dvoma najstaršími z nich. Jedenásťročné dievča je nezvestné, zrejme našlo smrť vo vodách Čierneho mora, telo dievčaťa však zatiaľ nenašli. Jej o dva roky staršia sestra sledovala tragédiu z pobrežia, a aj keď sa usilovala o pomoc, nikto jej nerozumel. Po dni strávenom v detskom krízovom centre pricestovali za ňou rodičia a spoločne sa na pobreží v duchu vietnamských tradícií pomodlili za zosnulých.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona