Na Donovaloch otvorili prvý wuguan na Slovensku

NETKY.SK • 25 Júl 2015, 15:42 • 2 min
Na Donovaloch otvorili prvý wuguan na Slovensku

DONOVALY - Na Donovaloch dnes otvorili prvý wuguan na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Wuguan je miestom, kde sa cvičia čínske bojové umenia, tzv. wushu. Slúžiť bude ako základňa pre školenia, semináre, súťaže a letné tábory pre rôzne školy wushu.

 

"Jeho otvorenie bolo súčasťou realizácie projektu Čínsky sen, cieľom ktorého je zbližovanie a prezentácia tradičných hodnôt slovenskej kultúry v Číne a čínskej kultúry na Slovensku," vysvetlil za organizátorov Ivan Gontko. Projekt by sa mal uskutočňovať v piatich oblastiach, ako je jazyk, bojové umenia, medicína, gastronómia a ľudové umenie.

 

"V rámci otvorenia prevádzky tohto wuguanu, čo je priestor, ktorý nápadne pripomína pagodu, sa dnes predstavili tri školy čínskych bojových umení pôsobiace na Slovensku," priblížil Gontko s tým, že možnosť prezentovať sa počas podujatia mali aj najmenší. "Bolo to veľmi zaujímavé aj z toho pohľadu, že sa ukázalo, že cvičenia nie sú také náročné, aby sa nimi nemohli zaoberať aj malé deti, prípadne seniori," dodal v tejto súvislosti. V programe nechýbalo ani predstavenie slovenskej kultúry.

 

Zaujímavosťou podľa Gontka je, že Slovensko dosahuje v oblasti wushu svetové úspechy, čoho dokladom je výprava na majstrovstvá sveta v Číne v roku 2012, kde sedemčlenná výprava získala pre Slovensko sedem medailí, z toho jednu striebornú. Vybudovanie prvého wuguanu na Slovensku je významný krok v rozvoji slovenského wushu.

 

Najbližším podujatím, ktoré sa bude vo wuguane organizovať, bude 23. augusta predstavenie SĽUK-u a čínskych bojových umení.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies