Na Donovaloch nočný beh už na dvoch tratiach

NETKY.SK • 19 Júl 2017, 11:40 • 2 min
Na Donovaloch nočný beh už na dvoch tratiach

BRATISLAVA - Po roku sa opäť blíži jeden z najkrajších behov na Slovensku. Fa Donovaly Night Run prichádza už so svojím štvrtým pokračovaním. Tentoraz sa nepobeží na tradičnej 6 km trati, ale k dispozícii budú 5 km a 10 km vzdialenosti.

slovakia

left justify in out

"Takisto ako na nočnom behu vo Vysokých Tatrách sme aj tu na Donovaloch pristúpili k úprave dĺžky tratí. Zmenou jednej na dve trate sme ešte viac otvorili podujatie širokej verejnosti. Bežecký záujem na Slovensku všeobecne stále rastie, a tak si toto podujatie v prekrásnej večernej prírode stredného Slovenska môžu užiť aktívni, ale aj menej aktívni bežci. Zaradením desaťkilometrovej trate aj na Donovaloch budú mať bežci možnosť odbehnúť si túto vzdialenosť na všetkých našich nočných behoch. Už to zažili na Rajec High Tatras Night Run, kde sa to stretlo s veľkým úspechom, pripravená bude aj 29. júla na Donovaloch a tiež v Bratislave na Telekom Night Run, ktorý nás čaká 9. septembra," cituje tlačová správa organizátorov športového riaditeľa podujatia Jozefa Pukaloviča.

Program na Donovaloch sa začne už v piatok tradičným večerným detským behom so symbolickým názvom "Nočníček“. Deti si postupne vo všetkých vekových kategóriách odbehnú trate 300, 600 a 1200 m. V cieli ich bude čakať krásna medaila a tiež zaujímavé darčeky. Na druhý deň v sobotu 29. júla bude v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Stredné Slovensko, Park Snow Donovaly a obcou Donovaly pripravený pre hostí pestrý program.

 

Počas neho si budú môcť deti od 10.00 do 14.00 h vyskúšať detské atletické súťaže, rodiny budú hrať o zaujímavé ceny a k dispozícii budú aj aktivity v zábavnej Funaréne. Večer sa už celá pozornosť sústredí na vyvrcholenie víkendu, ktorým budú už spomínané dve nové trate 4. ročníka Fa Donovaly Night Run. Desiatka štartuje 19.45 h a bežci na 5 km vybehnú o 20.00 h.

"Každý bežec sa môže tešiť na pekný štartový balíček a v cieli na krásnu medailu. Tešíme sa, že už teraz máme prihlásených viac ako 300 bežcov. Veríme a očakávame, že na štarte sa ich predstaví 700 až 800. Magická príroda nočných Donovál už tradične láka ľudí, ktorí milujú beh v prírode. Špeciálne toto podujatie sa nesie v skvelej atmosfére, keď každoročne vychádzajú obyvatelia Donovál zo svojich domov, aby povzbudzovali bežcov," dodal Jozef Pukalovič. Po behu už tradične čaká všetkých veľká penová párty.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona