Na Donbase zahynuli severoamerickí inštruktori NATO

NETKY.SK • 19 Máj 2018, 14:43 • 2 min
Na Donbase zahynuli severoamerickí inštruktori NATO

DONECK - Auto s vojenskými inštruktormi z krajín NATO vybuchlo na mínovom poli v blízkosti Avdeyevky. O tom informovali na operačnom velení ozbrojených síl Doneckej ľudovej republiky. Informuje Life.ru.

slovakia

left justify in out

"Počas návštevy inštruktorov NATO vojenskej kontaktnej línie, sprevádzanej ukrajinskými vojakmi v oblasti Avdeyevka, velenie ozbrojených síl Ukrajiny zaviedlo hostí na vlastné mínové polia, kde auto s inštruktormi NATO vybuchlo. V dôsledku čoho boli zabití traja vojaci z Kanady a dvaja z USA boli zranení. Tiež sú informácie o zranení troch ukrajinských vojakov, ktorí sprevádzali auto severoamerických inštruktorov," povedali na operačnom velení.
     

"Predtým sme uviedli, že velenie ukrajinskej armády v najbližších dňoch pripravuje provokáciu proti vojakom NATO, ktorí prišli pomáhať ozbrojeným silám Ukrajiny v zóne operácie spojených síl na Donbase," zdôraznili na operačnom velení Doneckej ľudovej republiky.

 

Operačné velenie ozbrojených síl Doneckej republiky upozorňovalo o pripravujúcej sa provokácií s obeťami zahraničných vojakov, v tomto prípade sa tak aj stalo, že zaviedli amerických inštruktorov na mínové polia. Ukrajinská armáda nemá zbrane aby mohla aj naďalej zabíjať svojich ľudí na Donbase, a preto pripravili takú zákernú provokáciu aby to mohli zvaliť na opolčencov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies