Na Donbase sa začínajú protesty v ukrajinskej armáde z dôvodu meškania platov

NETKY.SK • 26 Júl 2018, 16:54 • 2 min
Na Donbase sa začínajú protesty v ukrajinskej armáde z dôvodu meškania platov

KYJEV - Ozbrojené sily Ukrajiny zadržujú platy vojakov na Donbase. O tom informuje RIA Novosti s odvolaním na vedúceho tlačovej služby operačného velenia samostatne vyhlásenej Doneckej ľudovej republiky Daniela Bezsonova.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov, sa peňažný príspevok kyjevským bezpečnostným silám bude naratávať s oneskorením o dva mesiace. Je to "spôsobené ťažkou sociálnou a ekonomickou situáciou v krajine," upresnil Bezsonov.
     

Vedúci tlačovej služby tiež povedal, že v súvislosti s týmto, sa v ukrajinskej armáde začínajú "masové nepokoje". Velenie ozbrojených síl Ukrajiny, podľa údajov Doneckej ľudovej republiky, nariadili vytvorenie ďalších hliadok na potlačenie nepokojov a na vykonávanie "vysvetľujúcej práce medzi vojenským personálom".

 

Hlavná vojenská prokuratúra už zaznamenala nárast porušovania v radách ukrajinskej armády, dodal Bezsonov. "Najkritickejšia situácia sa vyvinula v 24-tej oddelenej mechanizovanéj brigáde, kde vojaci v masovom poriadku odmietajú poslúchať príkazy veliteľov, až kým nedostanú všetky omeškané platy," poznamenal vedúci tlačovej služby. 

     

Podľa údajov hlavnej vojenskej prokuratúry Ukrajiny, od roku 2014 nebojové straty ozbrojených síl Ukrajiny prekročili 10-tisíc ľudí. Zatiaľ čo v zóne ozbrojeného konfliktu na Donbase počet úmrtí z nevojenských akcií dosiahlo takmer štyritisíc. Nevojenské straty sú najčastejšie spojené s chorobou, porušovaním bezpečnostných opatrení a konzumáciou alkoholu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies