Na domácich MS 2011 aj štyria domáci arbitri

NETKY.SK • 28 September 2010, 12:50 • 2 min
Na domácich MS 2011 aj štyria domáci arbitri

Na domácich MS 2011 aj štyria domáci arbitri

slovakia

left justify in out

img

Až štvornásobné zastúpenie bude mať Slovensko medzi rozhodcami na majstrovstvách sveta v hokeji 2011 v Bratislave a v Košiciach. Doteraz ešte nikdy nepôsobili na svetovom šampionáte štyria arbitri spod Tatier. Medzinárodná hokejová federácia nominovala na najvýznamnejší turnaj roka duo hlavných rozhodcov Vladimír Baluška a Peter Ország a dvojicu čiarových Milana Nováka a Miroslava Valacha. Všetci štyria majú za sebou už viacero významných turnajov. Ország rozhodoval na zimných olympijských hrách vo Vancouveri, kde nechýbal ani Milan Novák. Štyridsaťročný Košičan Ország má navyše za sebou aj svetové šampionáty 2008 v Kanade a 2009 vo Švajčiarsku, kde dokonca viedol finále. Bratislavčan Baluška účinkoval na MS 2009 a 2010, na poslednom v nemeckom Kolíne si tiež zapískal súboj o zlato. V Nemecku 2010 rozhodoval aj Valach.

Delegácie rozhodcov a rozhodkýň schválila Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) na svojom polročnom kongrese v slovinskom Portoroži. O nasadení slovenských arbitrov informuje internetová stránka SZĽH. Slovensko bude na najvýznamnejších svetových podujatiach v tejto sezóne reprezentovať okrem hokejistov a hokejistiek celkovo aj sedemnásť rozhodcov a rozhodkýň (sedem hlavných arbitrov a desať čiarových). Svetový šampionát hráčov do 20 rokov v USA na prelome rokov bude mať slovenské obsadenie v rozhodcovskom zbore v podobe Daniela Konca (hlavný) a Jozefa Tvrdoňa (čiarový). Najďalej za pracovnými povinnosťami pocestuje čiarová rozhodkyňa Viera Šilhavíková, ktorú IIHF vyslala na šampionát III. divízie do Austrálie.

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies