Na Dolnorakúsku výstavu zavítal 300-tisíci návštevník

NETKY.SK • 7 September 2011, 14:03 • 2 min
Na Dolnorakúsku výstavu zavítal 300-tisíci návštevník

Na Dolnorakúsku výstavu zavítal 300-tisíci návštevník

slovakia

left justify in out

img

Na Dolnorakúsku výstavu 2011 v rímskej krajine Carnuntum už zavítal 300-tisíci návštevník. Všetky tri výstavné miesta - Múzeum pod holým nebom Petronell, Múzeum Carnuntinum v Bad Deutsch Altenburgu aj budova Kulturfabrik Hainburg sa po viac ako štyroch mesiacoch konania podujatia môžu pochváliť nečakane veľkým záujmom publika. TASR informoval Prokop Slováček z B. H. Public Relations & Promotion.
      Jubilejnou 300-tisícou návštevníčkou sa v Bad Deutsch-Altenburg stala Stefanie Korber, penzistka, bývalá veliteľka justičnej stráže. Vstupenku a cestu na Dolnorakúsku výstavu darovala svojmu priateľovi, tiež penzistovi. Pár z obce Muthamannsdorf (okres Wiener Neustadt, Dolné Rakúsko) navštívil ako prvé miesto výstavy práve Múzeum Carnuntinum. "Pani Korber toto múzeum pozná už 30 rokov. Doslova jej učarovala veľkolepá prezentácia témy výstavy. Táto dáma, ktorá rada cestuje, si pozrela doteraz všetky výstavy v Dolnom Rakúsku," poznamenal Slováček.
      Ako ďalej uviedol, čestného hosťa osobne privítal s kyticou a košom plným darčekov z regiónu predseda krajinskej vlády Erwin Pröll, ktorý spolu s riaditeľom Dolnorakúskej výstavy Kurtom Farasinom prezentovali aktuálne štatistické čísla výstavy.
      "Za veľkolepým úspechom stoja aj veľkolepé výkony veľkej rodiny, ktorou organizátorov výstavy možno nazvať. Od všetkých troch miest výstavy, cez kultúrnych dejateľov, vincúrov až po hotelierov, každý dáva do vienka to najlepšie," komentoval Pröll doterajší úspech a ohlas krajinskej výstavy u návštevníkov, medzi ktorými nechýbajú ani turisti zo Slovenska.
      "Len v samotnom meste Hainburg sa počet prenocovaní vďaka Dolnorakúskej výstave strojnásobil. A ten, kto sa dobre cíti, príde opäť. To je výhra pre celý región," dodal.
      Dolnorakúska výstava 2011 s podtitulom Získať - objaviť - zažiť v rímskej krajine Carnuntum trvá do 15. novembra.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies