Na Dolnom Bodrogu platí najvyšší stupeň výstrahy pred hrozbou povodne

NETKY.SK • 18 Marec 2011, 07:58 • 2 min
Na Dolnom Bodrogu platí najvyšší stupeň výstrahy pred hrozbou povodne

Na Dolnom Bodrogu platí najvyšší stupeň výstrahy pred hrozbou povodne

slovakia

left justify in out

Najvyšší tretí stupeň výstrahy pred hrozbou povodne z trvalého dažďa vydal krátko pred polnocou Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na Dolnom Bodrogu. Varovanie platiace do odvolania sa týka okresov Trebišov, Michalovce a Sobrance. SHMÚ o tom informuje na svojej internetovej stránke.

Druhý stupeň rovnakej výstrahy platí v regiónoch Hornádu a Hnilca (okresy Košice, Košice okolie a Gelnica) a Ipľa (okresy Veľký Krtíš, Krupina, Lučenec, Nové Zámky a Levice). Na západnom Slovensku je to v okresoch Skalica, Senica, Myjava a Malacky.

Najnižší prvý stupeň výstrahy pred povodňami z trvalého dažďa platí na Dolnom Považí, Hornej a Dolnej Nitre, Žitave, Hornom a Dolnom Hrone, Slanej, Toryse a Hornom Bodrogu.

Na západnom Slovensku zároveň SHMÚ vydal prvý stupeň výstrahy pred vetrom na Záhorí a v oblasti Podunajskej nížiny. Vietor tu môže do večera dosahovať rýchlosť 18 až 20 metrov za sekundu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies