Na dohode o brexite sa zhodlo 27 členských štátov EÚ

NETKY.SK • 19 November 2018, 14:45 • 2 min
Na dohode o brexite sa zhodlo 27 členských štátov EÚ

BRUSEL - Hlavný vyjednávač Európskej únie pre brexit Michel Barnier uviedol, že 27 členských krajín Európskej únie úplne podporuje dohodu s Veľkou Britániou o jej odchode z bloku.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Po schôdzke s ministrami krajín EÚ Barnier v pondelok povedal, že "ministri podporujú celkový balík" pozostávajúci z 585 strán, ktoré tvoria dohodu, a princíp jednorázového predĺženia prechodného obdobia. Podľa doterajších vyjednávaní malo prechodné obdobie trvať do záveru roku 2020. Hlavný vyjednávač EÚ pre brexit však nechcel uviesť konkrétny dátum, dokedy by malo predĺženie trvať.

 

img

Zdroj: SITA

Nemecký minister hospodárstva Peter Altmaier uviedol, že Británia a Európska únia by sa v rámci vyjednávaní o brexite "mali držať toho, čo teraz máme". Vyjadril sa tak v čase, keď v Londýne zaznievajú výzvy na revíziu náčrtu dohody. Pre nemeckú televíziu ZDF Altmaier povedal, že EÚ vyhovela Británii v mnohých bodoch. "Mali by sme stáť pri tom, čo sa ťažko za viac ako rok dosiahlo," konštatoval a dodal, že dohoda je férová pre obe strany.

 

img

Hlavný vyjednávač Európskej únie pre brexit Michel Barnier

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona