Na dofinancovanie zdravotníctva má ísť 86 miliónov eur

NETKY.SK • 16 September 2015, 12:06 • 2 min
Na dofinancovanie zdravotníctva má ísť 86 miliónov eur

BRATISLAVA - Na dofinancovanie zdravotníctva by v tomto roku malo ísť 86 miliónov eur. Parlamentný výbor pre zdravotníctvo dnes odobril pozmeňujúci návrh z dielne Richarda Rašiho (Smer-SD) zvýšiť platbu za poistencov štátu.

slovakia

left justify in out

Sadzba má narásť na 5,85 percenta z vymeriavacieho základu. Do zdravotných poisťovní tak príde viac peňazí. Tie sa podľa Rašiho použijú na vykrytie zvýšených nákladov na mzdy zdravotníkov.

 

Zdravotné poisťovne deklarovali, že peniaze, ktoré im prídu navyše, posunú nemocniciam. Tým sa tento rok zvýšili náklady spojené so zákonným zvýšením platov lekárov a zdravotníkov.

 

O dodatočné dofinancovanie zdravotníctva dlhodobo žiada Asociácia nemocníc Slovenska, ktorá združuje vyše 60 neštátnych nemocníc. Upozorňovala, že ak peniaze nebudú v systéme do jesene, nemocnice môžu skončiť v platobnej neschopnosti.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies