Na Dňoch otvorených pivníc sa budú ponúkať kvalitné vína

NETKY.SK • 18 November 2010, 08:26 • 2 min
Na Dňoch otvorených pivníc sa budú ponúkať kvalitné vína

Na Dňoch otvorených pivníc sa budú ponúkať kvalitné vína

slovakia

left justify in out

img

Už nadchádzajúci víkend bude patriť najväčším oslavám práce vinohradníkov a vinárov na Malokarpatskej vínnej ceste. Až 150 vinárov od Bratislavy po Trnavu otvorí v piatok a sobotu (20.-21.11.) svoje pivnice, aby na degustačných prehliadkach prezentovali tie najlepšie vína, ktoré dopestovali vo vinohradoch Malokarpatského regiónu.
Na 11. ročníku Dní otvorených pivníc sa s bohatou ponukou predstaví aj spoločnosť Villa Vino Rača, ktorá hospodári približne na 125 hektároch viníc. Ťažiskom produkcie spoločnosti, ktorá sa rozsahom výroby zaraďuje medzi stredné vinárske firmy, sú akostné odrodové biele a červené vína a podľa podmienok a kvality konkrétneho ročníka aj vína s prívlastkom. "V našej tohtoročnej ponuke bude 32 druhov bielych, ružových a červených vín. Nebudú chýbať vína z minulých ročníkov s vysokým akostným prívlastkom, slamové i ľadové vína, ba ani zaujímavá kolekcia štyroch mladých vín už z tohtoročnej úrody. Návštevníkom ponúkneme aj archívne vzorky, medzi ktorými dominuje naša typická odroda Frankovka modrá ročník 2006, známa spotrebiteľskej verejnosti pod názvom Račianska frankovka," povedal pre TASR riaditeľ spoločnosti Ján Krampl.
Račianska spoločnosť sa v posledných rokoch čoraz viac venuje kvalite vín dodávaných na trh. Vo výrobnom procese v celom rozsahu využíva modernú technológiu riadeného kvasenia, odkaľovania muštov a následného prekvášania čistými kultúrami kvasiniek pri teplote maximálne do 20°C. V prípade dokonale vyzretého hrozna, zbieraného do malých prepraviek, ako jediná spoločnosť na Slovensku používa preberací stôl, kde sa obraté hrozno ešte raz kontroluje a v prípade potreby sa zbavuje narušených bobúľ tak, aby bola zabezpečená dokonalá kvalita konečného produktu. Výsledkom dôsledne dodržiavaných technologických postupov sú maximálne vyvážené vína, ktoré majú nielen čistú vôňu s výrazným odrodovým charakterom, ale i sviežu a lahodnú chuť. "Hoci sa vo všeobecnosti hovorí, že ročník 2010 nebol práve najlepší, domnievam sa, že pri dobrej starostlivosti a ochrane i v tomto ročníku sa dajú urobiť pekné prívlastkové vína s osobitným charakterom," dodal Krampl.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies