Na Dni NATO do Ostravy prileteli americké strategické bombardéry

NETKY.SK • 13 September 2016, 18:24 • 2 min
Na Dni NATO do Ostravy prileteli americké strategické bombardéry

OSTRAVA - Už 15. ročník Dní NATO a Dní vzdušných síl Armády ČR sa uskutoční počas nasledujúceho víkendu na letisku Leoša Janáčka v Mošnove neďaleko severomoravskej metropoly Ostrava.

slovakia

left justify in out

Pre návštevníkov je pripravený bohatý program za účasti rekordného počtu aktérov z cudziny, exkluzívnych domácich i zahraničných premiér. Už dnes pristáli na spomínanom letisku dva americké bombardéry, ktoré sa stanú súčasťou víkendového programu, informoval server Novinky.cz.

 

Ide o stroje typu B-52 Stratofortress, ako aj B-1B Lancer. Jedno zo spomínaných lietadiel disponuje technológiou stealth, ktorá ho robí prakticky neviditeľným pre radary; práve tento stroj bude zrejme najväčším "ťahákom" pre návštevníkov.

 

Účasť obrích amerických strategických bombardérov doplní ešte prítomnosť stroja KC-135 Stratotanker, ktorý slúži na doplňovanie paliva počas letu či konvertoplán CV-22B Osprey.

Organizátori podujatia hlásia tentoraz historicky rekordnú účasť aktérov z celkove 21 krajín.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona