Na dnešnom pojednávaní s Marianom K. bude prítomný aj Peter Tóth

NETKY.SK • 9 September 2019, 10:15 • 2 min
Na dnešnom pojednávaní s Marianom K. bude prítomný aj Peter Tóth

BRATISLAVA - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta predložil senátu Špecializovaného trestného súdu ďalšiu komunikáciu Mariana K. Ten je na pojednávaní prítomný najmä z dôvodu, že by už mal vo veci údajného falšovania zmeniek TV Markízy vypovedať. Obhajca Mariana K. Marek Para vzniesol proti predsedovi senátu námietku zaujatosti.

slovakia

left justify in out

Pojednávanie sa koná v dnešných hodinách  v Ústave na výkon väzby (ÚVV) Bratislava. Obsahom námietky je údajne favorizovanie prokurátora a obhajcov poškodených pred advokátmi obžalovaných Mariana K. a Pavla R. Prokuratúre sa majú podľa Paru zasielať dôkazy skôr ako obhajcom. Para taktiež namieta prítomnosť obrnenej eskorty, ktorá Mariana K. z Leopoldova prevážala. Podľa jeho slov to porušuje prezumpciu neviny.

 

img

 

Na dnešné pojednávanie sa do ÚVV Bratislava však Pavol R., spoluobžaolovaný Mariana K. nedostavil. Ten je bývalým riaditeľom televízie, ktorý na ostatných pojednávacích dňoch trval na svojej nevine. 

 

Na výsluch svedka sa má v popoludňajších hodinách dostaviť aj bývalý novinár a niekdajší šéf kontrarozviedky Slovenskej informačnej služby Peter Tóth. Na svojom webe sa vyjadril ohľadom pojednávania nasledovne: "Dnes sa postavím ako svedok pred senát, obžalobu aj obhajobu a detailne popíšem, ako, kedy a za akých okolností som sa dozvedel o tom, že viaceré osoby sa podieľali na výrobe antedatovaných zmeniek," uviedol Tóth.

 

img

 

Medzi verejnosťou sedí aj Štefan A., ktorý je obvinený z rovnakého skutku, avšak odčlenený na samostatné konanie. V júli sa na súde priznal, že komunikoval s Marianom K. cez šifrovanú aplikáciu Threema.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies