Na dne rieky objavili vzácny vrak obchodnej lode

NETKY.SK • 27 Júl 2022, 10:18 • 2 min
Na dne rieky objavili vzácny vrak obchodnej lode

LÜBECK – Zvyšky 400-ročnej obchodnej lode objavili na dne rieky Trave pri nemeckom meste Lübeck v spolkovej krajine Šlezvicko-Holštajnsko. Informovali o tom v utorok miestne úrady, ktoré cituje tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Potápači našli drevený vrak zhruba 20 metrov dlhej a 8 metrov širokej lode počas bežnej kontroly plavebného kanála rieky Trave, ktorú vykonával úrad pre vodné cesty a lodnú dopravu. Po odkrytí sedimentov natrafili na zachovaný trup a vyše 150 sudov. Záchranná operácia sa má začať koncom roka.

 

      

Podľa prvých zistení bola loď zo 17. storočia na ceste do Lübecku – ležiaceho neďaleko severného pobrežia Nemecka –, keď došlo k prieniku vody do plavidla a jeho potopeniu.

 

      

Starosta mesta Lübeck Jan Lindenau tento vzácny nález privítal s tým, že prispeje k objasneniu hospodárskych a obchodných dejín tohto hanzového mesta. Lübeck niekoľko storočí zastával v obchodnom zväze Hanza vedúce postavenie.

 

Možno vás zaujme: Silné búrky v Taliansku lámali stromy a zablokovali cesty



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies