Na Diplomatickom charitatívnom tenisovom turnaji sa vyzbieralo 2002,40 eur

NETKY.SK • 17 September 2012, 06:46 • 2 min
Na Diplomatickom charitatívnom tenisovom turnaji sa vyzbieralo 2002,40 eur

Na Diplomatickom charitatívnom tenisovom turnaji sa vyzbieralo 2002,40 eur - Politika Na Diplomatickom tenisovom turnaji, ktorý zorganizovalo Ministerstvo zahraničných vecí Slovenskej republiky, sa vyzbieralo od účastníkov turnaja a hostí 2002,40 eur. Šek

slovakia

left justify in out

img

Na Diplomatickom tenisovom turnaji, ktorý zorganizovalo Ministerstvo zahraničných vecí Slovenskej republiky, sa vyzbieralo od účastníkov turnaja a hostí 2002,40 eur. Šek s uvedenou sumou odovzdala riaditeľke charitatívnej organizácie Svetielko nádeje, ktorá podporuje rodiny s deťmi postihnutých rakovinou Miroslave Hunčíkovej a námestníkovi riaditeľa pre liečebnú starostlivosť internistických odborov Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach MUDr. Igorovi Jenčovi manželka podpredsedu vlády a ministra zahraničných vecí SR Jarmila Lajčáková Hargašová.
      Na turnaji, ktorý sa skončil v nedeľu (16.9.) v popoludňajších hodinách, sa zúčastnilo vyše 40 hráčov súťažiach v piatich kategóriách - dvojhra mužov do 50 rokov, dvojhra mužov nad 50 rokov, dvojhra žien, štvorhra mužov a zmiešaná štvorhra. Súčasťou bol aj exhibičný zápas, v ktorom sa stretli podpredseda vlády a minister zahraničných vecí SR Miroslav Lajčák spolu s tenistom Jánom Krošlákom proti vicekancelárovi a ministrovi zahraničných vecí Rakúska Michaelovi Spindeleggerovi s ďalším slovenským tenistom Branislavom Stankovičom. Zápas sa končil tesným víťazstvom M. Lajčáka a J. Krošláka v tie breaku 7:5.
      V štvorhre mužov zvíťazili minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák spolu s veľvyslancom USA na Slovensku Theodorom Sedgwickom. V kategórii dvojhra mužov do 50 rokov na turnaji najlepšie zvládol Jaroslav Náhlik zo Sekcie európskych záležitostí MZV SR. V dvojhre nad 50 rokov si víťazstvo vybojoval manžel riaditeľky bulharského kultúrneho inštitútu v Bratislave Tchhavdar Arnaudov. V dvojhre žien uspela riaditeľka Slovenského inštitútu v Budapešti Jana Tomková. V zmiešaných štvorhrách si najlepšie počínala sponzorská dvojica Alena Pauelnková a Pavol Róža. Ceny víťazom odovzdal minister zahraničných vecí SR M. Lajčák spoločne s rakúskym partnerom M. Spindeleggerom.
      Na Diplomatickom charitatívnom tenisovom turnaji sa zúčastnila ako hosť aj bronzová medailistka z nedávnych letných olympijských hier v Londýne Danka Barteková, ktorá mala autogramiádu. Úspešnej slovenskej športovkyni, ktorá sa stala členkou Medzinárodného olympijského výboru, odovzdal šéf slovenskej diplomacie Miroslav Lajčák Zlatú plaketu ministra zahraničných vecí SR za jej vzorné reprezentovanie vlasti na olympiáde, ako aj na poli športovej diplomacie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies