Na diaľnici medzi Bratislavou a Trnavou bude povolená rýchlosť 130 km/h

NETKY.SK • 1 August 2011, 08:40 • 2 min
Na diaľnici medzi Bratislavou a Trnavou bude povolená rýchlosť 130 km/h

Na diaľnici medzi Bratislavou a Trnavou bude povolená rýchlosť 130 km/h

slovakia

left justify in out

img

Na diaľnici D1 medzi Bratislavou a Trnavou bude od pondelka 1. augusta od 19.00 h do 5.00 h povolená rýchlosť 130 km/h. Počas dňa bude naďalej platiť 110 km/h. Na diaľnici sa tiež zvýšil počet núdzových odstavných ostrovčekov z pôvodných ôsmich na 15. Ak sa k nim vodič v prípade potreby nedostane včas, bude si môcť v čase dopravnej špičky zavolať odťahovú službu, ktorá ho dotiahne na ostrovček bezplatne. Zmeny na diaľnici dnes predstavil minister dopravy Ján Figeľ.
      K zvýšeniu rýchlosti dôjde v snahe o bezpečnejšiu a plynulejšiu premávku vo večerných a ranných hodinách. Rovnako pre bezpečnosť sa rozšíril aj počet odstavných ostrovčekov. "Vytvárajú pre vodičov v prípade núdze veľmi dôležitý priestor na prvú pomoc. Spolu s doterajšími priestormi, či už odbočovacích pruhov, vyraďovacích alebo križovatiek je teraz na celom úseku z Bratislavy do Trnavy a opačne spolu 32 miest, kde sa dá odstaviť a hľadať pomoc," zdôraznil Figeľ.
      Dodal, že na nových ostrovčekoch budú osadené informačné tabule s SOS bezplatnou linkou. Generálny riaditeľ Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Ján Kotuľa doplnil, že pre vodičov, ktorí budú nútení pre poruchu odstaviť svoje auto na diaľnici, bude k dispozícii v čase dopravnej špičky bezplatná odťahová služba. "Bude k dispozícii ráno medzi 7.00 h a 10.00 h a popoludní medzi 14.00 h a 18.00 h. V tomto čase bude služba na dvoch odpočívadlách na diaľnici, aby bola čo najbližšie k užívateľom. Mimo špičky budú na jednotlivých strediskách pripravení zamestnanci, aby poskytli pomoc užívateľovi diaľnice," priblížil Kotuľa.
      Spolupracovník BECEP-u Pavol Mikulášek považuje zavádzané zmeny za "dosť významný príspevok k bezpečnosti jazdy na tejto diaľnici". Myslí si však, že napríklad núdzových odstavných ostrovčekov stále nie je dosť.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies