Na diaľnicu sa vylialo 200 litrov nebezpečnej látky

NETKY.SK • 6 Máj 2022, 10:02 • 2 min
Na diaľnicu sa vylialo 200 litrov nebezpečnej látky

BERTOTOVCE – Na diaľnici D1 v katastri obce Bertotovce, okres Prešov, v noci unikla z cisterny nebezpečná látka. Z operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) informovali, že išlo o kvapalinu NIKUTEX a v dôsledku havárie bolo nutné uzatvoriť celý úsek diaľnice v okolí obce.

slovakia

left justify in out

„Udalosť nám nahlásili ešte vo štvrtok (5. 5.) pred 21. hodinou, nebezpečnú látku prevážalo vozidlo z Poľska. Na mieste zasahovali hasiči z Behároviec a Prešova, 19 príslušníkov. Látku prelievali do špeciálnych nádob a bolo nutné použiť aj protichemické obleky,“ priblížila pre TASR operačná dôstojníčka KR HaZZ. Výjazd hasiči ukončili okolo 4. hodiny.

 

img

 

Na cestu sa podľa operačnej dôstojníčky vylialo približne 200 litrov látky, na mieste sa nikto nezranil. Nebezpečnú kvapalinu sa podarilo z cesty odstrániť, prípad bude predmetom ďalšieho vyšetrovania.

 

Možno vás zaujme: SHMÚ vydáva výstrahu prvého stupňa! Búrky hrozia na celom území Slovenska



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies