AKTUALIZOVANÉ: Na hraničných priechodoch sa tvoria kolóny! Dôvodom sú blokády nespokojných občanov

NETKY.SK • 9 Júl 2021, 08:26 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ: Na hraničných priechodoch sa tvoria kolóny! Dôvodom sú blokády nespokojných občanov

BRATISLAVA – Na diaľničnom hraničnom priechode Čunovo – Rajka sa tvoria rozsiahle kolóny.

slovakia

left justify in out

Aktualizované 9. júla 11:02

 

 

Polícia preto odporúča použiť na prechod hranicami iné hraničné priechody. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

 

Na všetkých väčších cestných priechodoch I. a II. kategórie sú vykonávané trvalé kontroly. Na menších priechodoch III. kategórie sa bude vykonávať pravidelný monitoring dodržiavania karanténnych povinností osôb.

 

 

"Prosíme všetky osoby z dôvodu zabezpečenia plynulosti premávky, aby si pred príchodom na miesta kontroly pripravili všetky potrebné doklady, potvrdenia alebo mobilné zariadenia s digitálnymi formami potvrdení, najmä potvrdenie o registrácii na webe e-hranica a pokiaľ sú zaočkovaní aj potvrdenie o očkovaní. Policajný zbor vykonáva kontrolu digitálnych COVID preukazov EÚ aj prostredníctvom mobilných čítacích zariadení," žiada polícia verejnosť. 

 

Polícia zároveň upozorňuje motoristov, že zdržania na hraniciach eviduje aj na menších hraničných priechodoch. Ako uviedla hovorkyňa Bádyová, dôvodom sú občania, ktorí viaceré z nich blokujú. 

 

„Napríklad v Čunove policajti cestujúcich vybavujú priebežne. Na hraničných priechodoch v Milhosti, Mníšek nad Parnou, Svrčinovec, Štúrovo premávka nie je blokovaná, v Komárne však áno, preto je doprava presmerovaná na nový hraničný priechod a cestujúci sa tam dostanú cez Alžbetin ostrov," priblížila Bárdyová.

 

Prečítajte si tiež: Pendleri si vydobili svoje! Od piatka polícia spriechodní aj menšie hraničné priechody



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona