Na diaľniciach pribudne stovka varovných tabúľ

NETKY.SK • 27 Február 2015, 11:04 • 2 min
Na diaľniciach pribudne stovka varovných tabúľ

BRATISLAVA - Na diaľniciach a rýchlostných cestách pribudne tento rok stovka tabúľ, ktoré varujú pred vjazdom do protismeru.

slovakia

left justify in out

"Národná diaľničná spoločnosť doplní na vetvách križovatiek dopravné značenie, ktoré prispeje k zvýšeniu bezpečnosti motoristov," oznámil hovorca spoločnosti Michal Fúrik. Národná diaľničná spoločnosť počas roka doplní varovné tabule Z10. "Ide o dopravné značenie, ktoré upozorňuje na vjazd do protismeru najmä na smerovo rozdelenej vetve križovatky, diaľnice alebo rýchlostnej cesty," priblížil Fúrik.


Varovné tabule inštalujú aj na odpočívadlách, aby zabraňovali vodičom vjazd do protismeru na diaľnicu alebo rýchlostnú cestu. Tento rok dopravné značenie nainštalujú na úsekoch diaľnice D1 Ivachnová – Važec, Važec - Spišský Štvrtok, Spišské Podhradie – Prešov, Prešov – Košice, Horná Streda – Sverepec, Sverepec – Hričovské Podhradie a tiež na úsekoch rýchlostnej cesty R1 Trnava – Nitra a Hronský Beňadik – Banská Bystrica. Do značiek investujú 50-tisíc eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies