Na diaľniciach a rýchlostných cestách pribudnú nové akustické čiary

NETKY.SK • 17 Apríl 2015, 13:36 • 2 min
Na diaľniciach a rýchlostných cestách pribudnú nové akustické čiary

BRATISLAVA - Na slovenských diaľniciach a rýchlostných cestách pribudne viac ako 1000 kilometrov nových akustických čiar.

slovakia

left justify in out

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) ich doplní na vnútorných i vonkajších stranách vozoviek. Tento bezpečnostný prvok má vodiča upozorniť zvukovým aj vibračným efektom, že opúšťa jazdný pruh. TASR o tom informovala hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková.
     

Prvým úsekom, kde pribudnú akustické čiary, bude diaľnica D3 Hričovské Podhradie - Žilina, Strážov. Práce podľa hovorkyne budú prebiehať oddnes do 30. apríla. Doprava nebude obmedzená.
     

Akustické dopravné značenia pribudnú aj na diaľnici D1 Trnava – Horná Streda, Horná Streda – Ilava, Ivachnová – Važec, Prešov – Budimír. Taktiež na diaľnici D2 hraničný priechod Slovenskej a Českej republiky – križovatka Lamač, križovatka Lamač – hraničný priechod Slovenska a Maďarska a na rýchlostnej ceste R1 Trnava – Nitra, R1A privádzač Nitra, Hronský Beňadik – Žarnovica a Žiar nad Hronom – Zvolen.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies