Na diaľnici D2 pri Závode došlo k nehode autobusu s kamiónom, zranených je 37 osôb

NETKY.SK • 15 Máj 2023, 11:50 • 2 min
Na diaľnici D2 pri Závode došlo k nehode autobusu s kamiónom, zranených je 37 osôb

BRATISLAVA - Na diaľnici D2, približne na 15. kilometri na úrovni odpočívadla Závod v smere do Českej republiky, došlo k dopravnej nehode autobusu a nákladného vozidla. Z miesta nehody je hlásených 37 zranených. Nie sú hlasené žiadne straty na životoch. Diaľnica D2 v smere do ČR je uzavretá.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom polícia na sociálnej sieti. Policajti aktuálne odkláňajú premávku v smere na Malacky po ceste I. triedy č. 2 (stará cesta). "Uvedený úsek diaľnice bude v súvislosti so vzniknutou situáciou dlhodobo uzavretý," upozornila polícia. Príčiny a okolnosti dopravnej nehody vyšetrujú. 

 

img

 

Hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Katarína Križanová informovala, že na mieste nehody zasahuje 28 hasičov z Malaciek a z Bratislavy, ktorí poskytujú zraneným osobám predlekársku prvú pomoc a vyslobodzujú zakliesnené osoby z havarovaného autobusu. "Podľa aktuálnych informácií utrpelo zranenia rôzneho rozsahu 37 cestujúcich," dodala Križanová s tým, že počet zranených sa môže meniť.

 

O desiatkach zranených hovorí aj hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) Alena Krčová, v niektorých prípadoch ide podľa jej slov o ťažko zranené osoby. "Na pomoc sme im vyslali pozemných a leteckých záchranárov," dodala hovorkyňa OS ZZS. Univerzitná nemocnica Bratislava už v súvislosti s nehodou potvrdila aktivovanie traumatologického plánu. "Tímy našich zdravotníkov sú v pohotovosti a pripravené na príjmy zranených osôb," uviedla UNB.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies