Na diaľnici D1 sa začala modernizácia za viac ako 12 mil. eur

NETKY.SK • 8 Apríl 2015, 15:29 • 2 min
Na diaľnici D1 sa začala modernizácia za viac ako 12 mil. eur

PREŠOV - Na úseku diaľnice D1 Prešov – Budimír a na privádzači Prešov III/068010 sa v týchto dňoch naplno rozbiehajú rekonštrukčné a modernizačné práce za viac ako 12 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Dĺžka opravovaného úseku je viac ako 19 kilometrov. Stavbu pre Národnú diaľničnú spoločnosť (NDS) realizuje akciová spoločnosť Skanska SK a práce by mali byť ukončené do konca októbra. Projekt je financovaný z Operačného programu Doprava 2007 – 2013 a štátneho rozpočtu. 
     

„Práce budeme realizovať za plnej prevádzky diaľnice. Časti jazdných pásov budú uvoľnené na dlhodobé pracovisko a vyznačené prenosným dopravným značením a dopravnými zariadeniami, čo si bude vyžadovať dôsledné dodržiavanie bezpečnostných zásad a pravidiel cestnej premávky zo strany vodičov,“ vysvetlil oblastný manažér spoločnosti Skanska SK, Závod Cesty, mosty SK, Ivan Gajdoš. 
     

Cieľmi rekonštrukcie diaľnice sú posilnenie bezpečnostných prvkov a celková modernizácia. Počas niekoľkých mesiacov sa bude robiť výmena a doplnenie zvodidiel, rekonštrukcia stredného deliaceho pásu, krajníc a odvodňovacích zariadení, ktorých pôvodné časti budú postupne vybúravané a nahrádzané novými konštrukciami. Výstavba sa bude realizovať postupne v štyroch úsekoch, pričom jednotlivé rekonštruované časti diaľnice budú v dĺžke dva až tri kilometre, striedavo na vonkajšej a vnútornej strane jazdného pásu. 
     

„V snahe pripraviť najefektívnejšiu cenu pre zákazníka s najmenším dopadom na životné prostredie budeme získaný materiál z demolácií objektov triediť, v maximálnej možnej miere recyklovať a rozdrvenú stavebnú sutinu používať do rozšírenia krajníc násypového telesa diaľnice,“ dodal Gajdoš. 
     

So stavebnými prácami súvisia aj dopravné obmedzenia a čiastočné uzávery diaľnice. Prvá časť uzávery sa začala dnes a potrvá do 22. apríla. Týka sa časti 588. kilometra diaľnice a tiež kilometrov 591 až 594. Ďalšie obmedzenie dopravy sú naplánované na koniec mája až polovicu júna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies