Na Deň otvorených dverí a oslavy výročia ústavy prišlo takmer 20-tisíc ľudí

NETKY.SK • 2 September 2017, 15:36 • 2 min
Na Deň otvorených dverí a oslavy výročia ústavy prišlo takmer 20-tisíc ľudí

BRATISLAVA - Oslavy 25. výročia prijatia Ústavy SR, ktoré boli spojené s Dňom otvorených dverí na pôde Národnej rady SR, prilákali v piatok do parlamentu a na Bratislavský hrad takmer 20-tisíc ľudí.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom hovorkyňa Zuzana Čižmáriková. Najstarší návštevník parlamentu mal 90 rokov, ktoré oslávil práve na pôde parlamentu a najmladší 3 mesiace, dodala.

 

Na slávnostnej mimoriadnej schôdzi Národnej rady SR sa prvýkrát stretli takmer všetci bývalí predsedovia parlamentu od roku 1989.

 

Poslanci si slávnostnou schôdzou pripomínajú 25 rokov Ústavy SR​

 

Túto významnú chvíľu si uctili aj bývalí prezidenti Slovenskej republiky, zosumarizovala hovorkyňa. V Národnej rade SR a na Bratislavskom hrade bol pre verejnosť bohatý program. Okrem folklórnych vystúpení bola vystavená aj policajná či vojenská technika, i národné plemená niektorých zvierat.

 

Počas dňa politici zasadli na slávnostnej schôdzi, v priebehu dňa diskutovali s občanmi. V závere dňa sa uskutočnil aj galaprogram Zem spieva. Oslavy 25. výročia prijatia Ústavy SR ukončili slávnostné salvy a ohňostroj.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies