Na demonštrácii pred ambasádov USA na Filipínach to vrelo: Hlásia niekoľko zranených

NETKY.SK • 19 Október 2016, 08:41 • 2 min
Na demonštrácii pred ambasádov USA na Filipínach to vrelo: Hlásia niekoľko zranených

MANILA - Viacero zranených si dnes vyžiadal zásah polície proti demonštrantom pred americkým veľvyslanectvom vo filipínskej metropole Manila, keď policajné vozidlo opakovane narazilo do davu protestujúcich, ktorí začali páchať výtržnosti. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Jeden z organizátorov protestov Renato Reyes uviedol, že najmenej traja študenti boli po tom, ako ich zrazila policajná dodávka, prevezení do nemocnice.

 

Na televíznych záberoch bolo vidieť, ako policajné vozidlo opakovane naráža do demonštrantov, ktorí sa ho pokúsili obkľúčiť. Polícia následne zadržala niekoľko protestujúcich, ktorí prerazili kordón ťažkoodencov a postriekali priečelie budovy veľvyslanectva červenou farbou.

 

K výtržnostiam pred americkou ambasádou v Manile došlo po tom, ako sa tam zhromaždili stovky demonštrantov, požadujúcich odchod amerických vojsk z Filipín a prišli podporiť nezávislú zahraničnú politiku vyhlásenú prezidentom Rodrigom Dutertem.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies