Na demonštráciách za prepustenie Navaľného uväznili už vyše štyritisíc ľudí

NETKY.SK • 1 Február 2021, 08:25 • 2 min
Na demonštráciách za prepustenie Navaľného uväznili už vyše štyritisíc ľudí

Protesty za Navaľného prepustenie sa stupňujú. Zatknutých je už vyše štyritisíc ľudí. V utorok súd rozhodne o jeho prepustení, či nepodmienečnom uväznení.

slovakia

left justify in out

Počet ľudí zadržaných v Rusku na demonštráciách za Navaľného prepustenie presiahol štyritisíc. Iba v Moskve bolo zatknutých vyše 500 osôb. Medzi zadržanými je stále i Navaľného manželka Júlia. Vlna protestných zhromaždení zasiahla celú krajinu.V metropole Moskva platili prísne obmedzenia pohybu. Obchody, reštaurácie a stanice metra v okolí centra mesta boli zatvorené. 


V nedeľu takmer 150 miest krajiny usporiadalo zhromaždenia a pochody, ktoré žiadali prepustenie Alexeja Navaľného a ďalších politických väzňov. Moskva je na videu nižšie.

V utorok 2. februára súd rozhodne o tom, či Alexej Navaľny dostane nepodmienečný trest.

 

„Určite príďte podporiť Alexeyho. Toto je veľmi dôležité! Moskva, Vostochnaya 2. a 6. februára, začíname o 10:00," vyzývajú organizátori na sociálnej sieti.
 

 



Počas prvej vlny protestných zhromaždení, ktoré sa konali minulú sobotu v desiatkach miest naprieč celou krajinou, polícia zadržala takmer štyritisíc ľudí. Odvolanie opozičného politika moskovský súd tento štvrtok zamietol.
 

Dňa 29. 1. bol odsúdený do domáceho vezenia Oleg Stepanov, koordinátor Navaľného ústredia v Moskve spolu s ďalšímí 4 prívržencami a súčasne im bolo zakázané používať internet.

 

imgimgimg



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies