Na Dáždnikovom pochode sa zúčastnilo približne 60 ľudí

NETKY.SK • 18 Jún 2017, 17:59 • 2 min
Na Dáždnikovom pochode sa zúčastnilo približne 60 ľudí

BRATISLAVA – Približne 60 ľudí sa zúčastnilo na dnešnom Dáždnikovom pochode ulicami bratislavského Starého Mesta, ktorý sa uskutočnil už po šiesty raz. Podobné pochody sa organizujú v mnohých mestách Európy od roku 2010.

slovakia

left justify in out

Organizátori si aj takýmto spôsobom chceli pripomenúť Svetový deň utečencov, ktorý bude 20. júna, povedal Peter Devínsky zo Slovenskej humanitnej rady.

 

Organizátori pripravili pre záujemcov bohatý program v bratislavskej Starej tržnici. Predstavil sa tu afganský hudobník Alim Maihan, Alberto Herrera z Kuby, Eddy Portella z Peru či Slovák s netradičným menom Sirka Nit Anil. Návštevníci tu taktiež mohli ochutnať jedlá z mnohých krajín sveta.

 

Od roku 2000 je 20. jún Svetovým dňom utečencov (World Refugee Day), ktorý pripomína, že každý 113. človek na svete bol donútený utiecť zo svojho domova pre vojnu alebo prenasledovanie. Rôzne podujatia sa konajú pri tejto príležitosti vo viac ako 100 krajinách.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona