Na damaské predmestie Darájá doručia humanitnú pomoc prvýkrát za štyri roky

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 15:10 • 2 min
Na damaské predmestie Darájá doručia humanitnú pomoc prvýkrát za štyri roky

DAMASK - V rámci krátkodobého prímeria v Sýrii dnes Červený kríž prvýkrát po takmer štyroch rokoch dopraví humanitárnu pomoc pre obyvateľov damaského predmestia Darájá, ktoré obliehajú vládne sily.

slovakia

left justify in out

Hovorca Medzinárodného výboru Červeného kríža (MVČK) Pawel Krzysiek dnes podľa agentúry AP informoval, že dodávky humanitárnej pomoci sa uskutočnia v spolupráci so sýrskym Červeným polmesiacom a OSN.

 

Ide o prvú zásielku humanitárnej pomoci pre predmestie Darájá od novembra 2012. Podľa odhadov OSN na predmestí, ktoré je v zovretí vládnych jednotiek, žije momentálne od 4000 do 8000 ľudí.

 

Šéfka sýrskej pobočky MVČK Marianne Gasserová dnes uviedla, že humanitárna operácie na pomoc obyvateľom predmestia Darájá je "prelomom, ale rozhodne nie úspechom".

 

OSN vedie so sýrskou vládou rokovania o povolení prístupu do obliehaných oblastí, kde civilisti nemajú dostatok potravín a liekov. Situáciu na damaskom predmestí Darájá označila OSN nedávno za mimoriadne desivú. Svetový potravinový program ešte v marci vydal vyhlásenie, podľa ktorého sú tam ľudia nútení jesť trávu, aby vôbec prežili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies