Na D1 Prešov – Košice postupne opravujú 19 kilometrov vozovky

NETKY.SK • 31 Máj 2016, 14:18 • 2 min
Na D1 Prešov – Košice postupne opravujú 19 kilometrov vozovky

PREŠOV/KOŠICE - Národná diaľničná spoločnosť opravuje poškodenia vozovky na 19 kilometrov dlhom úseku D1 Prešov - Košice. Aktuálne má za sebou dve etapy opráv, v najbližších mesiacoch je naplánovaná ďalšia etapa veľkoplošnej opravy vozovky.

slovakia

left justify in out

Ako uviedla hovorkyňa NDS Michaela Michalová, diaľnicu D1 od Prešova po Košice diaľničná spoločnosť pravidelne kontroluje a udržiava. „Na úseku D1 Prešov juh – Budimír sme už počas zimného obdobia priebežne opravovali vzniknuté poškodenia zmesou určenou pre opravy vozovky za studena,“ uviedla Michalová. Prvá etapa opráv sa začala na začiatku apríla. Do polovice apríla bolo pri opravách vozovky v danom úseku spotrebovaných 4 280 kg asfaltovej zmesi.

 

V druhej etape prác, ktoré pokračovali od začiatku mája, diaľničiari identifikovali a označili farbou menšie novovzniknuté výtlky. „Tie boli zarezané a pripravené na opravu. Poškodenia na vozovke sme následne opravili s využitím 5 260 kg asfaltovej zmesi,“ dodala hovorkyňa.


NDS zároveň do plánu veľkoplošných opráv vozovky zaradila dva úseky s celkovou dĺžkou 2 320 metrov v smere Prešov - Košice a jeden úsek dlhý 2 199 metrov v smere Košice - Prešov. „Na vozovke v oboch smeroch v najbližších mesiacoch vymeníme obrusnú vrstvu, ktorá je priamo vystavená účinkom dopravy a klimatickým vplyvom. V pomalom jazdnom pruhu v smere na Košice vymeníme aj vrstvu, ktorá sa nachádza pod ňou, takzvanú ložnú vrstvu, a následne vymeníme obrusnú vrstvu aj na krajnici,“ uviedla Michalová. Pre agentúru SITA spresnila, že presný časový harmonogram opráv závisí od schválenia Ministerstvom dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR a Prezídiom Policajného zboru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona