Na cyklistickej Tour de Volcano Poľana očakávajú 500 pretekárov

NETKY.SK • 5 Júl 2015, 10:14 • 2 min
Na cyklistickej Tour de Volcano Poľana očakávajú 500 pretekárov

BANSKÁ BYSTRICA - Už tradične, v prvú júlovú nedeľu, sa dnes v Banskej Bystrici uskutoční štvrtý ročník cyklistického podujatia európskeho významu Tour de Volcano Poľana 2015. Zúčastnia sa na ňom domáci i zahraniční pretekári.

slovakia

left justify in out

Ako TASR informovala vedúca Kancelárie banskobystrického primátora Monika Pastuchová, vďaka úspešnej histórii a kvalite zabezpečenia bolo toto podujatie zaradené do medzinárodného kalendára cestných maratónov ako jedno z dvoch v krajinách V4.

 

Trať povedie okolo krátera stratovulkánu Poľana so štartom v Banskej Bystrici cez Brezno, kde bude na programe prvá rýchlostná prémia. Potom cyklistov čaká náročné stúpanie, ktoré vyvrcholí horskou prémiou v Lome nad Rimavicou. Trasa ďalej povedie cez Hriňovú, Detvu, Očovú, Hornú Mičinú, Môlču so záverom po nespevnenej vozovke s cieľom v Banskej Bystrici na Mičinskej ceste.

 

"Celková dĺžka trate je 135 kilometrov. Organizátori očakávajú na štarte približne 500 pretekárov. Okrem klasických vekových kategórií mužov a žien nechýba druhý ročník kategórie Eroica, teda pretekárov na retrobicykloch vyrobených pred rokom 1990," dodala Pastuchová.

 

Medzi hlavných partnerov podujatia patrí mesto Banská Bystrica. Okrem finančných a vecných cien pre najrýchlejších pretekárov čaká všetkých zúčastnených žrebovanie tomboly.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies