Na cvičeniach v Moldavsku sa zúčastňuje 800 vojakov z USA a európskych krajín

NETKY.SK • 19 Júl 2015, 15:56 • 2 min
Na cvičeniach v Moldavsku sa zúčastňuje 800 vojakov z USA a európskych krajín

KIŠIŇOV - Približne 800 vojakov z Moldavska, Spojených štátov, Rumunska, Poľska a Gruzínska sa zúčastňuje na spoločných vojenských cvičeniach v Moldavsku, bývalej sovietskej republike hraničiacej s Ukrajinou.

slovakia

left justify in out

Cvičenia nazvané Joint Effort 2015 sa začali dnes a potrvajú do 25. júla. Prebiehajú na vojenskej základni v druhom najväčšom moldavskom meste Balti, kde žijú početní etnickí Rusi, píše tlačová agentúra AP.

 

Koordinátor manévrov plukovník Veaceslav Rusu uviedol, že cieľom cvičení patriacich k najväčším, aké boli kedy zorganizované v Moldavsku, je otestovať schopnosť ozbrojených síl zúčastnených krajín spolupracovať. Pred manévrami podľa jeho slov vojaci z USA poskytli moldavským kolegom výcvik používania moderného komunikačného vybavenia a spájania kontrolných systémov moldavskej armády.

 

Moldavsko už hostilo viaceré vojenské cvičenia, odkedy vlani na Ukrajine vypukli nepokoje a Rusko anektovalo Krymský polostrov. Moldavsko je členom programu NATO Partnerstvo za mier.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies