Na cvičení v Maďarsku zabezpečujú slovenskí vojaci logistickú podporu

NETKY.SK • 10 November 2015, 17:17 • 2 min
Na cvičení v Maďarsku zabezpečujú slovenskí vojaci logistickú podporu

BRATISLAVA/KAPOSVÁR - Slovenskí vojaci majú za sebou prvé dni pôsobenia na cvičení Balaton 2015 v maďarskom Kaposvári.

slovakia

left justify in out

Celkovo 21 príslušníkov Ozbrojených síl SR (OS SR) z brigády bojového zabezpečenia v Trenčíne a z prvej mechanizovanej brigády v Topoľčanoch zabezpečuje logistickú podporu.

 

"Ide o pokračovanie aktivít, ktoré sme doteraz vykonávali prevažne u nás doma. Z dlhodobého hľadiska je potrebné zapájať sa aj do cvičení u našich susedov, ktorí rovnako ako my musia zabezpečovať ochranu vonkajších hraníc únie," povedal o vyslaní vojakov minister obrany Martin Glváč.

 

Na cvičení Balaton majú slovenskí vojaci k dispozícii vozidlá Land Rover, Tatry 815, AKTIS a špeciálne TATRY 815. V prípade potreby sú schopní opravovať kolesovú techniku spojencov a zabezpečiť zásobovanie pitnou vodou. "Podľa hlásení, ktoré pravidelne dostávam, naša jednotka plní úlohy stanovené riadiacim cvičenia. V zmysle svojich spôsobilostí zabezpečuje prevoz potrebného materiálu pre cvičenie. Taktiež prevážajú potraviny či vodu,“ doplnil náčelník Generálneho štábu OS SR Milan Maxim.

 

Medzinárodné cvičenie Balaton 2015 bolo iniciované maďarskými ozbrojenými silami v nadväznosti na prebiehajúcu migračnú krízu. Jeho cieľom je zjednotenie postupov medzi ozbrojenými silami krajín V4 pre prípad potreby ich reálneho nasadenia. Slovenskí vojaci budú na mieste pôsobiť do polovice decembra.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies