Na Copa América 15. triumf Argentíny alebo premiérový Čile

NETKY.SK • 3 Júl 2015, 11:43 • 2 min
Na Copa América 15. triumf Argentíny alebo premiérový Čile

SANTIAGO - Tohtoročná edícia juhoamerického futbalového šampionátu Copa América sa skončí buď premiérovým celkovým triumfom domáceho Čile, alebo pätnástym ziskom titulu v podaní hráčov Argentíny.

slovakia

left justify in out

Druhý menovaný národný tím čaká na zisk veľkej trofeje už 22 rokov, zatiaľ naposledy uspel na Copa América v roku 1993. Pokiaľ Argentínčania v sobotu vyhrajú nad Čiľanmi, vyrovnajú sa v historickej tabuľke prvenstiev na majstrovstvách Južnej Ameriky vedúcemu Uruguaju. Finálové stretnutie sa odohrá na Estadiu Nacional v čílskej metropole Santiago od 22.00 h SELČ.


Zverenci trénera Gerarda Martina sa do posledného zápasu podujatia dostali vďaka vysokému víťazstvu 6:1 nad Paraguajom. O presné zásahy úspešnej reprezentácie sa podelili krídelník anglického Manchestru United Ángel di María, ktorý sa strelecky presadil dvakrát, jeho klubový kolega Marcos Rojo, Javier Pastore z francúzskeho mužstva Paríž St. Germain, kanonier Manchestru City Sergio Agüero a Gonzalo Higuaín z talianskeho SSC Neapol. Päťdesiatpäťročný Argentínčan na lavičke Paraguaja Ramón Díaz je presvedčený, že ak jeho krajania zopakujú predchádzajúci výkon, vo finále zdolajú aj Čile.


"Keď budú hrať takým spôsobom, ich súper nemá žiadnu šancu. Vzhľadom na ich kvalitu a čas, čo už spolu strávili, výsledok by mal byť v prospech Argentínčanov. Majú najlepší tím na svete. So všetkou úctou k Čile, Argentína bola v druhej polovici šampionátu lepšia než ktokoľvek iný. Realita sa ukáže až v sobotu, ale už dlho som nevidel tak silné družstvo ako súčasnú Argentínu," znel názor Ramóna Díaza na ca2015.com.


V novembri minulého kalendárneho roka "Albiceleste" v medzištátnom prípravnom dueli nestačili na výber Portugalska, odvtedy neprehrali. Portugalský kouč Fernando Santos poskytol "La Roje" rady, ako na favorizovaného protivníka: "Ide o nesmierne nebezpečného oponenta so skvelými futbalistami. Aby ste vyhrali, musíte predviesť perfektný výkon a stále mať ešte aj trochu šťastia. Nesmiete sa zamerať len na Lionela Messiho, lebo z tohto vzniknú problémy, vždy nájde spôsob, ako sa uvoľniť. Odporúčam zónové bránenie."


Rovnaký názor má aj čilský brankár Claudio Bravo, on a jeho spoluhráči si v semifinále poradili s Peru tesne 2:1. "Nie je jednoduché nesústrediť sa iba naňho, keď vidíte, čo všetko už dokázal v aktívnej kariére. Musíme spolupracovať a ako kolektív zastaviť všetkých súperov na trávniku vrátane Messiho. Javier Mascherano je tiež veľmi dôležitý, predstavenie Argentíny sa však neodvíja len od nich dvoch. Rešpektujeme všetky reprezentácie, no zároveň sa nebojíme nikoho," vyhlásil na ca2015.com skúsený 32-ročný gólman FC Barcelona, v katalánskom veľkoklube sa stretáva práve s Messim i Mascheranom.


"Z neúspešného finále minuloročných majstrovstiev sveta s Nemeckom máme ešte stále trpký pocit, ale prvé miesto na Copa América by nám dodalo obrovskú radosť. Prišli sme sem triumfovať a teraz sa nachádzame iba jeden krok od tohto cieľa. Čaká na nás ťažký zápas, pokúsime sa nadviazať na doterajšie vystúpenia. Máme šancu urobiť šťastnými seba aj verejnosť. Obsadenie finále odzrkadľuje vývoj turnaja, Čile patrí k najlepším mužstvám. Majú pred sebou veľkú výzvu - po Uruguaji zdolať tiež Argentínu," povedal na ca2015.com 27-ročný zakončovateľ Sergio Agüero, s 26 gólmi v drese Manchestru City najlepší strelec uplynulého ročníka najvyššej anglickej súťaže Premier League.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona