Na Comics Salone v Bratislave bude samurajská šou aj virtuálna realita

NETKY.SK • 12 September 2016, 15:47 • 2 min
Na Comics Salone v Bratislave bude samurajská šou aj virtuálna realita

BRATISLAVA – Samurajská šou skupiny Gorin, ukážky virtuálnej reality a rozšírená literárna časť sú novinky trojdňovej víkendovej zábavy i poučenia na 13. ročníku medzinárodného festivalu Comics Salon 2016 a 29. ročníku medzinárodného festivalu IstroCON 2016.

slovakia

left justify in out

Festival sa uskutoční od piatkového (16. 9.) poludnia o 13.00 h až do nedele (18. 9.) 17.00 h na už tradičnom mieste v Dome kultúry bratislavského Ružinova.

 

"Tento rok máme pre návštevníkov milé prekvapenie v podobe skupiny Gorin. Je to niečo, čo sme tu ešte nemali a podarilo sa nám ich zohnať. Gorin sa venuje japonskému šermu, výrobe autentických zbraní, brnení, lukostreľbe. Prídu majstri bojového umenia meča a budú predvádzať autentické súboje, zbrane, lukostreľbu z klasického japonského luku. Budú mať workshopy a prednášky o japonských mečoch, o zväzovaní na japonský spôsob, ukážu rôzne techniky. Tiež budú ľuďom k dispozícii, môžu sa s nimi odfotiť a budú tu tri dni," na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave povedal koordinátor festivalu Róbert Žittňan.

 

Novinkou podujatia je prezentácia celoslovenskej literárnej súťaže Martinus Cena Fantázie a jej finalistov. Nebude chýbať každoročná súťaž o najlepšiu poviedku IstroCON. Záujemcovia o literatúru si môžu vybrať workshopy a besedy so spisovateľmi a publicistami alebo krsty kníh a čítanie.

 

Podľa Žittňana sa festival teší veľkej obľube, na ktorý chodí vyše 10.000 návštevníkov nielen zo Slovenska, ale aj z Čiech, Rakúska, Poľska či Maďarska. V troch sálach bude možnosť vidieť aj najnovšie filmy s comicsovou, fantastickou a anime tematikou, spoznať rôzne technické novinky, zahrať si kartové a stolné hry (World of Warcraft, Warhammer, MTG, Pokémon, Yu-gi-oh, Osadníci, Puerto Rico), takisto majú návštevníci množstvo príležitosti vyskúšať si svoju kreativitu a schopnosti v literárnej, výtvarnej, tanečnej, divadelnej či speváckej súťaži v karaoke o ceny.

 

"Odborná porota bude hodnotiť súťaž prihlásených filmovo-hudobných klipov a opäť nebude chýbať populárna súťaž o najlepší kostým Cosplay," dodal Žittňan.

 

Ďalšie festivalové možnosti si možno vybrať z podrobného programu, ktorý dostanú účastníci pri vstupe. Podujatie organizuje občianske združenie AnimeCrew s Japonským veľvyslanectvom na Slovensku a ďalšími partnermi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies