Na Colours of Ostrava príde aj elektronické duo Justice

NETKY.SK • 23 Február 2017, 13:00 • 2 min
Na Colours of Ostrava príde aj elektronické duo Justice

BRATISLAVA - Na český festival Colours of Ostrava príde aj francúzske elektronické duo Justice. Spoločné vystúpenie predstavia na podujatí, ktoré sa bude konať od 19. do 22. júla v industriálnom areáli Dolních Vítkovic v Ostrave, spevák a hudobník Michal Hrůza a Janáčkova filharmonie Ostrava.

slovakia

left justify in out

"Som rád, že na jednom z našich najlepších festivalov, budeme môcť uviesť pesničky, ktoré ľudia poznajú, v úplne nových aranžmánoch. Pod taktovkou dirigenta Martina Hyblera zahráme spoločne s ostravskou filharmóniou. A ja sa na to už veľmi teším," povedal 45-ročný muzikant. "Každé vystúpenie na Colours of Ostrava je pre nás príjemným hudobným spestrením. Je to šanca predstaviť sa publiku menej tradične, skrátka inak. Navyše je to taktiež výzva - ide o úplne nový projekt, ktorý v Ostrave zaznie vôbec po prvý raz a o to zaujímavejšia je aj jeho príprava. Michal Hrůza patrí k najvýraznejším osobnostiam českej hudobnej scény. Verím, že prepojením Janáčkovej filharmónie s jeho kapelou vznikne práve na Colours of Ostrava niečo mimoriadne,” uviedol riaditeľ filharmónie Jan Žemla. Skladby pre orchester pripravil klávesák kapely Hrůzy Karel Heřman. Michal Hrůza predstaví staršie i nové piesne z pripravovaného albumu. 

Fanúšikovia a fanúšičky sa môžu tešiť aj na spoločné vystúpenie Williama Closea s jeho unikátnou Earth Harp a šesťčlennou sprievodnou kapelou a Lenky Morávkovej, ktorá hrá na Bohemian Cristal Baschet. Close zahrá na spomínanú unikátnu harfu, ktorej 40-metrov dlhé struny povedú z Fresh stageu na protiľahlú konštrukciu balkóna. "Williama som stretla minulý rok a po niekoľkých skúškach a stretnutiach sme obaja zistili, že sa naše nástroje skvelo dopĺňajú a dohodli sme sa na spolupráci. Pri koncerte na Colours sa prepoja dva unikátne nástroje, ktoré na celom svete existujú len v jednom prevedení," objasnila Morávková. 

Do programu pribudli aj Dorantes & Renaud Garcia-Fons, St. Paul & The Broken Bones, Teleman alebo Roosevelt. Z noviniek má radosť aj riaditeľka festivalu Zlata Holušová. "Tento rok sa nám aj vďaka posunutiu termínu podarilo zostaviť neuveriteľne silný a nabitý hudobný program, ktorý v histórii festivalu a trúfam si povedať aj všeobecne domácich akcií, nemá obdobu," vyhlásila. "Ako každý rok, na svoje si prídu aj hudobní 'fajnšmekri'," dodala. 

Organizátori pripravujú aj bohatý sprievodný program. Na druhom ročníku medzinárodného diskusného fóra Meltingpot, ktoré sa bude konať počas festivalu, sa zúčastnia napríklad Milan Zelený, Sharon Weinberger alebo Sugata Mitra. V piatok 30. júna a sobotu 1. júla sa bude konať tradičný Festival v ulicích a 17. a 18. júla zas showcase konferencia Czech Music Crossroads. 

Účasť na 16. ročníku Colours of Ostrava už potvrdili aj Jamiroquai, Imagine Dragons, Norah Jones, Alt-J, Midnight Oil, Birdy, Laura Mvula, Benjamin Clementine, Moderat, Nouvelle Vague, Booka Shade & Craig Walker, Pierce Brothers, Donny McCaslin Group, Faada Freddy, Afro Celt Sound System, Speed Caravan, Ferocious Dog, Haus, Louis Berry, The Carny Villains, LP, Melt Yourself Down, Michael Kiwanuka, Blazin' Fiddles, Sam Lee & Friends, King Creosote alebo Unkle. 

 Justice v zložení Gaspard Augé a Xavier de Rosnay zaujali v roku 2003, keď zremixovali skladbu Never Be Alone od skupiny Simian. O tri roky neskôr skladba vyšla opäť, tentoraz pod názvom We Are Your Friends a stala sa veľkým komerčným hitom. V roku 2007 vydali debutovú nahrávku Cross, ktorá okrem iných obsahovala aj singel D.A.N.C.E. V roku 2009 formácia zremixovala pieseň Electric Feel od MGMT, za ktorú získali Grammy. Justice zremixovali počas kariéry aj skladby od Lennyho Kravitza, Klaxons či U2. V roku 2011 uviedli na trh štúdiovku Audio, Video, Disco a vlani nahrávku Woman. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies