Na CityFest Piešťany prídu David Koller Band aj Billy Barman

NETKY.SK • 20 Apríl 2016, 14:47 • 2 min
Na CityFest Piešťany prídu David Koller Band aj Billy Barman

BRATISLAVA - Organizátori tretieho ročníka CityFestu Piešťany, ktorý sa uskutoční v dňoch 27. až 29. mája na miestnom Námestí slobody, zverejnili mená prvých troch potvrdených vystupujúcich.

slovakia

left justify in out

Sú nimi česká formácia David Koller Band a slovenské skupiny Billy Barman a The Paranoid. Vstup na podujatie bude zdarma.


Päťdesiatpäťročný David Koller sa preslávil najmä ako člen kapely Lucie, ktorá pôsobí na scéne od polovice 80. rokov minulého storočia, no od roku 2004 až do decembra 2012 mala pauzu. Skupina nahrala sedem štúdiových albumov, zatiaľ posledným je Dobrá kočzka, která nemlsá (2002).

 

Medzi najväčšie hity skupiny patria skladby ako Amerika, Černí andělé, Troubit na trumpety by se nám líbilo, Medvídek, Dotknu se ohně, Šrouby do hlavy, Oheň, Panic, Zkamenělý dítě, Pod měděným nebem, Hvězda, Srdce, Sen alebo Lucie. Koller je tiež známy z formácií Pusa, Žentour alebo Jasná páka. Ako sólový umelec uviedol na trh aj nahrávky David Koller (1993), Kollerband (2003), Nic není nastálo (2006), Teď a tady (2010), Kollerband Unplugged (2012) a ČeskosLOVEnsko (2015).

 


Billy Barman vydali debutový album Noční jazdci v roku 2010. Nahrávka, ktorá obsahuje skladby ako Na laze Oremovom, Cigánska, Introvert alebo Stano, im vyniesla Radio_Head Award v kategórii Album roka - poslucháčska cena. Vo februári 2010 získali toto ocenenie v kategóriách Nováčik roka a Najlepšia koncertná kapela roka, v roku 2013 si vyslúžili sošku v kategórii Singel roka za skladbu Strmá voda. Tá pochádza z ich druhého a zatiaľ posledného albumu Modrý jazyk (2013). Tento rok dostali spomínanú cenu v kategórii Singel roka za pieseň Mladým chýba vojna.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies