Na cirkevný úrad v centre Atén zaútočili podpaľači

NETKY.SK • 8 August 2016, 15:18 • 2 min
Na cirkevný úrad v centre Atén zaútočili podpaľači

ATÉNY - Neznámi podpaľači zaútočili v noci na dnes na významný objekt gréckej pravoslávnej cirkvi v centre Atén, kde zničili dve autá stojace vo dvore, nespôsobili však nijaké škody na samotnej budove.

slovakia

left justify in out

Agentúra AP informovala, že terčom útoku zápalnými fľašami bolo sídlo Svätej synody, ktorá je riadiacim orgánom cirkvi. K uvedenému činu sa zatiaľ nikto neprihlásil, v posledných dňoch však zaznamenali v Grécku viacero prípadov podpaľačstva či iného vandalizmu namiereného proti cirkevným objektom, ktoré sú pripisované anarchistickým skupinám.

 

Útoky nasledujú po júlovom zákroku polície v meste Solún proti tzv. squatterom, ktorí zriadili v opustenej cirkevnej budove ubytovňu pre utečencov. Skupina anarchistov tiež uplynulý víkend narušila nedeľnú omšu v solúnskej katedrále. Grécka vláda pod vedením ľavičiarov odsúdila dnes útok v Aténach a prisľúbila, že bude chrániť náboženské slobody v krajine.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies