Na Cinematiku budú mať premiéru viaceré slovenské filmy

NETKY.SK • 21 August 2015, 13:53 • 2 min
Na Cinematiku budú mať premiéru viaceré slovenské filmy

BRATISLAVA - Na desiatom ročníku Medzinárodného filmového festivalu Cinematik, ktorý sa bude konať od 10. do 15. septembra v Piešťanoch, uvedú v premiére viacero slovenských snímok.

slovakia

left justify in out

V rámci súťažnej sekcie dokumentov s názvom Cinematik.doc si budú môcť diváci a diváčky pozrieť v slovenskej premiére filmy Farby piesku režiséra Ladislava Kaboša, Očami fotografky Mateja Mináča a Prízraky z dielne Bibiany Beňovej a Michaela Kaboša.


Okrem spomínaných uvedú v rámci tejto sekcie aj snímky Milan Čorba (2014) Martina Šulíka, Návrat do horiaceho domu (2014) Anny Gruskovej, Okinawa - Slovensko, cesta karate (2015) Antona Szomolányiho, Suri (2015) Pavla Barabáša, Tak ďaleko, tak blízko (2014) Jara Vojteka a vlna vs. breh (2014) Martina Štrbu. O víťazovi sekcie a držiteľovi Cinematik.doc - Ceny Literárneho fondu, ktorá je spojená s finančnou prémiou, rozhodne trojčlenná medzinárodná porota v zložení Eva Tomanová, Martin Palúch a Ania Szczepańska.


Nesúťažná sekcia Čo dom dal zase ponúkne predpremiéru novej psychologickej drámy Čistič režiséra Petra Bebjaka a objavia sa v nej aj snímky Koza (2015) Ivana Ostrochovského a Lokalfilmis (2015) Jakuba Kronera. Okrem spomínaných filmov si budú môcť návštevníci a návštevníčky festivalu už tradične pozrieť aj diela mladých tvorcov prostredníctvom výberu filmov z VŠMU a Akadémie umení. Na Cinematiku ďalej predstavia aj najlepšie európske filmy roka. Desiaty ročník Cinematiku ponúkne tiež program s názvom Španielsko pod lupou: Katalánsko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies