Na čiernohorskom predmestí Podgorice sa zrútil vrtuľník, zranenia utrpeli dvaja ľudia

NETKY.SK • 10 Jún 2016, 18:36 • 2 min
Na čiernohorskom predmestí Podgorice sa zrútil vrtuľník, zranenia utrpeli dvaja ľudia

PODGORICA - Vrtuľník čiernohorskej armády sa dnes zrútil na predmestí metropoly Podgorica, pričom utrpeli zranenia dvaja členovia posádky, z ktorých jeden je vo vážnom stave. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

"Počul som hluk, tak som sa šiel pozrieť von a zbadal som helikoptéru, ktorá sa snažila pristáť. Následne havarovala," povedal AP svedok nehody Rasim Softič. Vrtuľník spadol na pole ležiace juhozápadne od Podgorice, pričom po nehode nezačal horieť.

 

Tamojší obyvatelia vytiahli z vraku ešte pred príchodom sanitiek dvoch členov posádky, z ktorých jeden bol v bezvedomí. Príčina pádu vrtuľníka typu Gazelle SA341 doposiaľ známa nie je.

Čierna hora, malý balkánsky štát, ktorý nedávno podpísal prístupový protokol do NATO, má len malé vojenské letectvo pozostávajúce okrem iného z piatich vrtuľníkov typu Gazelle vyrobených ešte v bývalej Juhoslávii.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona