Na Cibula Feste vystúpia aj IMT Smile

NETKY.SK • 26 Máj 2015, 11:15 • 2 min
Na Cibula Feste vystúpia aj IMT Smile

BRATISLAVA - Na Cibula Feste vystúpi aj slovenská kapela IMT Smile, ktorá sa predstaví ako jeden z headlinerov podujatia. Do programu festivalu, ktorý sa bude konať od 23. do 25. júla na letisku v Holíči, nedávno pribudli aj Rytmus, Temperance a formácia Tristana.

slovakia

left justify in out

S tou si zaspieva aj Švéd Mats Levén. "Program sme sa snažili poskladať tak, aby bol atraktívny pre všetkých, a teší nás, že v ňom bude aj jedna z najúspešnejších slovenských kapiel za posledných takmer 20 rokov. Tým však nekončíme, už čoskoro oznámime aj posledného headlinera Cibula Festu," prezradil organizátor Vladimír Chrenka.


Festival celkovo ponúkne viac ako 50 interpretov, medzi nimi budú aj umelci s postihnutím. Ide napríklad o skupinu The Tap Tap, ktorej členovia majú telesné postihnutie, predstavia sa aj rapper na vozíčku Bekim či nevidiaci rapperi NH6. "Sme si vedomí toho, že takíto umelci nedostávajú toľko možností prezentácie na veľkých festivaloch, a preto sme sa rozhodli dať im priestor na Cibula Feste, aby mohli ľudí presvedčiť, že aj oni vedia robiť kvalitnú hudbu," povedal Chrenka.


Vystúpia aj mladé kapely v rámci projektu Rocková maturita, do ktorého sa môžu skupiny prihlasovať do 12. júna a na Cibula Feste sa predstaví až 16 z nich. Osem najlepších potom postúpi do finálového kola súťaže, ktoré sa bude konať v novembri. Predsedom poroty bude gitarista Juraj Kupec.


Účasť na Cibula Feste už skôr potvrdili Wanastowi Vjecy, Arakain a Lucie Bílá, Walda Gang, Zóna A, Konflikt, Karpina, Tereza Kerndlová, Dymytry, Zoči Voči, Medial Banana alebo Švihadlo. Návštevníci sa môžu tešiť aj na sprievodný program, westernové mestečko, súťaže či športové aktivity.


IMT Smile sa na hudobnej scéne pohybujú od 90. rokov minulého storočia. V roku 1996 vydali debutový album Klik-Klak. Na konte majú aj nahrávky ako Valec (1998), Valec Extra (1999), Nech sa páči (2000), IMT Smile (2003), Exotica (2004), Niečo s nami je (2006), Hlava má sedem otvorov (2008), 2010: Odysea dva (2010), Rodina (2012) a Na ceste 1979 (2015). V kapele v minulosti pôsobili aj Katarína Knechtová, Peter Bič, Martin Migaš alebo Martin Valihora. Informácie pochádzajú od Doda Mikláša zo spoločnosti Access Production a z archívu agentúry SITA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies