Na Cibula Feste vystúpi Lucie Bílá s kapelou Arakain

NETKY.SK • 21 Január 2015, 11:33 • 2 min
Na Cibula Feste vystúpi Lucie Bílá s kapelou Arakain

BRATISLAVA - Na siedmom ročníku Cibula Festu, ktorý sa bude konať od 23. do 25. júla na letisku v Holíči, sa predstaví česká speváčka Lucie Bílá s kapelou Arakain.

slovakia

left justify in out

Formácia na čele so 48-ročnou interpretkou má tento rok okrem vystúpenia na spomínanom podujatí naplánované aj Arakain & Lucie Bílá XXXIII Tour 2015 po českých mestách. "S Luckou sa nám vždy skvelo hrá a spolupracuje. Pri každom koncerte nás teší jej zaujatie a srdce, s ktorým ku všetkým vystúpeniam pristupuje. Preto sme ju tento rok trochu neplánovane oslovili. A aj keď sme si boli vedomí jej obrovského pracovného vyťaženia, opäť urobila všetko preto, aby s nami mohla koncerty absolvovať. Veríme, že to bude zážitok nielen pre nás, ale predovšetkým pre fanúšikov," povedal gitarista Jiří Urban.

 

Lucie Bílá pôsobila v kapele Arakain v začiatkoch kariéry v 80. rokoch minulého storočia, pričom s formáciou nahrala skladby ako Zimní královna, Cornouto či Dotyky. Odvtedy spolu sporadicky koncertujú. Ako sólová speváčka má na konte albumy Missariel (1992), Lucie Bílá (1994), Úplně nahá (1999), Jampadampa (2003), Němcová (2010), Bílé Vánoce Lucie Bílé (2010), Modi (2012) či Recitál (2014). Držiteľka množstva ocenení už stihla účinkovať napríklad v muzikáloch Dracula, Krysař, Johanka z Arku, Romeo a Julie, Carmen či Aida, ale tiež v snímkach Fontána pre Zuzanu 2 (1993), Princezná z mlyna (1994), Líbáš jako Bůh (2009), V perine (2011), Babovřesky (2013) alebo vo filme Babovřesky 3, ktorý uvedú do slovenských kín 22. januára. 

 

Kapela Arakain pôsobí na hudobnej scéne od 80. rokov minulého storočia. Vo formácii spievali aj Aleš Brichta či Petr Kolář. V súčasnosti kapelu tvoria Jan Toužimský (spev), Mirek Mach (gitara), Zdeněk Kub (basgitara), Lukáš Doksanský (bicie) a spomínaný gitarista Jiří Urban. Arakain uviedli na trh prvý album Thrash The Trash v roku 1990. Ich zatiaľ poslednou štúdiovkou je nahrávka Adrenalinum (2014). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies