Na Cibula Feste si uctia hereckú legendu z Winnetoua

NETKY.SK • 16 Júl 2015, 11:11 • 2 min
Na Cibula Feste si uctia hereckú legendu z Winnetoua

BRATISLAVA - Na Cibula Feste, ktorý sa bude konať od 23. do 25. júla na letisku v Holíči, si uctia zosnulého francúzskeho herca Pierra Bricea.

slovakia

left justify in out

Predstaviteľ legendárneho apačského náčelníka Winnetoua zo snímok ako Poklad na Striebornom jazere (1962), Winnetou (1963) a mnohých ďalších skonal začiatkom júna vo veku 86 rokov v jednej z parížskych nemocníc.
Organizátori sa rozhodli vzdať hold rodákovi z Brestu v rámci westernovej zóny. Návštevníci a návštevníčky si v špeciálnom kinostane budú môcť pozrieť deväť filmov, v ktorých si Brice zahral.

 

Okrem spomínaných titulov pôjde aj o snímky Winnetou II. - Červený gentleman (1964), Old Shatterhand (1964), Medzi supmi (1964), Winnetou III. - Posledný výstrel (1965), Petrolejový princ (1965), Winnetou a miešanka Apanači (1966) a Winnetou a Old Shatterhand v údolí smrti (1968). „Pierre Brice je bezpochyby najväčšou postavou westernových filmov a Winnetoua pozná snáď každý. Jeho filmová tvorba ovplyvnila v minulosti mnoho ľudí, a preto sme sa rozhodli uctiť si ho takouto formou,“ uviedol organizátor Cibula Festu Vladimír Chrenka.


Tento rok sa na Cibula Feste predstaví 101 skupín. Účasť už potvrdili Bell, Book & Candle, Wanastowi Vjecy, Arakain a Lucie Bílá, IMT Smile, Walda Gang, Zóna A, Konflikt, Tristana feat. Mats Levén, Horkýže Slíže, Karpina, Dymytry, Zoči Voči, Rytmus či množstvo dídžejov. Návštevníci sa môžu tešiť aj na sprievodný program, Fun Zónu, súťaže, športové aktivity či spomínané westernové mestečko. Moderátorom festivalu bude Zdeněk Izer.
Informácie pochádzajú od Doda Mikláša zo spoločnosti Access Production a z archívu agentúry SITA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies