Na Cibula Feste Kabát v plameňoch, Klus a Krajčo meter vo vzduchu

NETKY.SK • 22 Júl 2013, 11:43 • 2 min
Na Cibula Feste Kabát v plameňoch, Klus a Krajčo meter vo vzduchu

BRATISLAVA – Česko-slovenský Cibula Fest sa počas uplynulého víkendu zaradil do rodiny najväčších slovenských hudobných open air akcií. Jeho 5. ročník mal totiž doteraz najväčšiu návštevnosť a na letisku v Holíči sa tisíce návštevníkov mohli zabaviť pri troch pódiách s viac ako 40 interpretmi.

slovakia

left justify in out

České hviezdy na Cibulafeste

Najväčšiu pozornosť pútali najmä český zlatý Slávik Tomáš Klus, skupina Kryštof s frontmanom Richardom Krajčom, košickí No Name, ale najmä najlepšia česká koncertná kapela súčasnosti Kabát, ktorá priniesla energickú a plameňmi okorenenú šou. Nechýbala ani atraktívna súťaž Miss mokré tričko a tiež pokus o vytvorenie ustanovujúceho rekordu v ťahaní lana za jeden koniec.

Nespútaná zábava

Cibula Fest 2013 sa začal už vo štvrtok (18.7.) warm upom s tanečnou hudbou a Robertom Burianom. Už otvárací večer si nenechalo ujsť približne 3000 ľudí a nasledujúce dni ďalších niekoľko tisíc návštevníkov. Piatkový večer sa niesol v znamení No Name, ale aj koncertov Tomáša Klusa a kapely Kryštof. Počas vystúpenia speváci rozoskákali niekoľkotisícový dav. No Name sa na Cibula Fest vrátili po roku a atmosféru si nevedeli vynachváliť. "Sme radi, že sem prišlo ešte viac ľudí ako minulý rok. Cibula Fest patrí k najväčším a najlepším slovenským festivalom a my sme radi, že sme tu mohli opäť vystúpiť," povedal pre médiá frontman kapely Igor Timko. 

Nespútaná zábava na 200.000 štvorcových metroch Cibula Festu prebiehala aj na ďalších dvoch pódiách, kde mali návštevníci možnosť vidieť množstvo revival koncertov svetových kapiel ako Ramstein, Metallica, Nightwish a ďalších, ale aj ukážky umenia z celého sveta na World scéne. Súčasťou festivalu bola aj motozóna pre vyznávačov dvojkolesových strojov. Na Cibula Feste sa uskutočnil úspešný pokus o ustanovujúci rekord v ťahaní lana za jeden koniec, keď sa účastníkom festivalu podarilo potiahnuť 14-tonový kamión s návesom. To všetko za prítomnosti komisára slovenských rekordov Igora Svitka. Ten nakoniec napočítal 175 Slovákov a Čechov, ktorí vytvorili ustanovujúci rekord a kamión potiahli o niekoľko metrov. Rekord sa podarilo vytvoriť až na druhý pokus, pretože pri prvom nevydržalo lano, ktoré sa roztrhlo. Festival vyvrcholil v sobotu 20. júla viac ako 10-tisícovým kotlom na koncerte skupiny Kabát, počas ktorého šľahali z pódia päťmetrové plamene.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona