Na Chrámovej hore došlo k potýčkam medzi moslimami a policajtmi

NETKY.SK • 11 August 2019, 15:44 • 2 min
Na Chrámovej hore došlo k potýčkam medzi moslimami a policajtmi

JERUZALEM - Na jeruzalemskej Chrámovej hore, najposvätnejšom mieste judaizmu a treťom najposvätnejšom mieste islamu, ktorá je častým predmetom sváru medzi židmi a moslimami, došlo v nedeľu k vážnym potýčkam medzi moslimskými veriacimi a izraelskou políciou.

slovakia

left justify in out

Moslimovia v nedeľu slávia Íd al-Adhá (Sviatok obetovania) a izraelská polícia preto pôvodne vyslovene zakázala v tento deň vstup na Chrámovú horu židom. Napriek tomu, keď sa medzi moslimami rozšírili zvesti, že židom bude na Chrámovú horu predsa len vstup povolený, začali na policajtov pri vstupe na toto posvätné miesto hádzať kamene.

Polícia následne vstúpila na Chrámovú horu a začala na moslimských výtržníkov strieľať gumenými projektilmi. Zranenia pri tom utrpelo 14 moslimov, jeden z nich je zranený vážne. Zranení boli aj štyria policajti.

Celá udalosť mala svojráznu dohru, keď polícia nakoniec na žiadosť izraelských ultranacionalistických strán naozaj povolila v nedeľu vstup na Chrámovú horu aj Židom, a niekoľko desiatok ich tam pod dozorom polície nakrátko prišlo. Moslimovia po nich hádzali stoličky a iné predmety.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies