Aj tento víkend hrozia na chorvátskych cestách kolóny: Dôvodom je nepriaznivé počasie

NETKY.SK • 5 August 2016, 15:21 • 2 min
Aj tento víkend hrozia na chorvátskych cestách kolóny: Dôvodom je nepriaznivé počasie

BRATISLAVA - Na chorvátskych cestách sa počas tohto víkendu (5.-7.8.) opäť očakáva zvýšená záťaž, v dôsledku ktorej sa môžu tvoriť až niekoľkohodinové kolóny. Občanov na to upozorňuje slovenské veľvyslanectvo v Záhrebe na internetovej stránke Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR.

slovakia

left justify in out

"Cez víkend sa predpokladá, že budú preplnené cesty a budú sa tvoriť väčšie niekoľkohodinové kolóny na mýtnych bránach a jednotlivých diaľničných úsekoch z dôvodu nepriaznivého počasia," informuje ministerstvo.

 

Za účelom bezpečnosti cestnej premávky chorvátske spoločnosti upozorňujú na to, že niektoré úseky diaľnic A1, A6 a Krčského mosta môžu byť dočasne odstavené. "Doprava bude smerovaná na alternatívne trasy, ak rýchlosť vetra bude nad povolenou hranicou," dodáva rezort diplomacie.

 

Slovenským turistom odporúča, aby sa riadili pokynmi polície. Informácie o aktuálnom stave na cestách môžu sledovať prostredníctvom mobilnej aplikácie HAK alebo stránky www.hak.hr.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona