Na Chopku zablúdili traja lyžiari

NETKY.SK • 1 Marec 2014, 19:08 • 2 min
Na Chopku zablúdili traja lyžiari

POPRAD - Horskí záchranári ich našli v Demänovskom sedle bez zranení.

slovakia

left justify in out

Horskí záchranári z Nízkych Tatier dnes popoludní hľadali skupinku zablúdených lyžiarov. Pri lyžovaní z Chopka v hustej hmle minuli zjazdovku traja lyžiari slovenskí lyžiari, 49 – ročný muž spolu s dvomi synmi. Namiesto lyžiarskeho značenia sa držali tyčového a zašli až do Demänovského sedla. 

 

Horských záchranárov požiadala o pomoc manželka strateného muža, ktorá sa s rodinou mala stretnúť pri údolnej stanici lanovky. Zablúdených lyžiarov odišlo hľadať sedem horských záchranárov z Oblastného strediska Horskej záchrannej služby Nízke Tatry. Z Chopka postupovali do sedla až kým pri tyčovom značení nestretli lyžiarov, ktorí až po zhliadnutí pútača v Demänovskom sedle zistili, kde sa nachádzajú. Všetci nájdení boli bez zranení. Následne v sprievode horských záchranárov zostúpili na zjazdovku a odprevadili ich na Srdiečko, informovala Horská záchranná služba.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona